L’Ajuntament comença a redactar el nou contracte de la neteja en ple conflicte amb els treballadors

  • El govern municipal vol incorporar nous instruments de fiscalització en el futur contracte, després que l’actual s’hagi desenvolupat sense control

  • El servei de la neteja porta anys sota sospita i ja s’han fet dues auditories que han confirmat irregularitats

2024-06-10T19:44:07+01:0010/06/2024|

L’Ajuntament ha començat a treballar en les condicions del futur contracte de la neteja i la recollida d’escombraries, quan encara queden tres anys perquè acabi l’actual concessió. La celeritat en la redacció dels plecs es dona enmig del conflicte laboral entre la UTE Urbaser Arca del Maresme i els treballadors, que ha portat a la plantilla a convocar una vaga indefinida a partir de l’1 de juliol, en plena temporada d’estiu.

El contracte de la neteja és el més important del consistori. Només aquest any 2024, té un cost de pràcticament 3 milions d’euros per les arques públiques, després que s’hagi incrementat en 285 mil euros per la revisió de preus que preveuen els plecs. Tot i aquest augment, l’empresa al·lega pèrdues davant els treballadors per rebutjar les millores salarials, laborals i de maquinària que demanen, motiu pel qual el personal s’ha manifestat davant l’Ajuntament i ha anunciat una aturada del servei.

Els treballadors reclamen, entre altres coses, un augment del sou del 5,7%, un dia lliure més a la setmana i nous vehicles i materials que garanteixin la seguretat per poder prestar el servei correctament.

Instruments de fiscalització

Davant la manca de control de l’actual contracte per part de l’Ajuntament que l’ha deixat en una situació d’indefensió, el mateix consistori ha avançat en una nota de premsa que el govern vol “incorporar nous instruments de fiscalització al futur contracte que permetin un control funcional i fluir del seu compliment”.

L’Ajuntament destaca també la seva intenció de “millorar notablement la recollida de residus”, una tasca que no serà fàcil tenint en compte que cada any ha anat disminuint la taxa de recollida selectiva -l’any passat, es va registrar la pitjor dada en 16 anys- i que s’incompleixen els objectius de reciclatge que marca la Unió Europea. En el comunicat, el consistori també es refereix a la necessitat de millorar la neteja viària, una crítica recurrent de la ciutadania, i de renovar el parc mòbil, una reivindicació de la mateixa plantilla de treballadors per motius de seguretat.

Els nous plecs de clàusules també hauran d’adaptar-se a la futura llei de residus que entrarà en vigor l’any 2025 i que, entre d’altres, preveu que la ciutadania es faci càrrec del 100% del cost real de tots els procediments per tractar les deixalles i que s’estableixi com a obligatòria la recollida de noves fraccions de residus, com els tèxtils, l’oli de cuina usat, els residus domèstics perillosos i els voluminosos.

Dues auditories

Es tracta d’un servei bàsic i obligatori que ha estat sota sospita des de fa anys per diverses irregularitats, que han quedat provades amb dues auditories. En el primer informe, es van detectar fins a 38 incompliments i 81 aspectes a millorar. Entre ells, destacava la manca de seguiment del mateix servei, el compromís que l’empresa va fer en renovar la flota de vehicles i que tampoc s’ha fet i el manteniment inadequat dels contenidors i de la deixalleria.

El segon informe confirmava els canvis en el servei respecte el que marquen els plecs de clàusules, sense documents que oficialitzin les modificacions. Per exemple, disminuint en 13 mil hores anuals el servei de neteja i augmentant el de recollida d’escombraries en 17 mil hores, apuntant que les previsions inicials que es van tenir en compte a l’hora de redactar els plecs no eren les adequades.

Comparteix el contingut!

Go to Top