L’auditoria a Urbaser conclou que Calella està bruta perquè es destinen hores de neteja a la recollida d’escombraries

  • L’auditoria a Urbaser i Arca del Maresme conclou que s’han realitzat 13 mil hores anuals menys de neteja viària i gairebé 17 mil hores més de recollida d’escombraries respecte el previst

La recollida d'escombraries s'ha hagut d'augmentar perquè es va infradimensionar

2024-04-14T09:13:41+01:0014/04/2024|

“Calella està bruta” és una frase que se sent pel carrer constantment. Com si d’una competició es tractés, veïns i veïnes de diferents punts de la ciutat apunten quines són les zones més afectades per la falta de neteja en les converses de bar, quan es troben pel carrer o en les sobretaules. I aquesta sensació que s’arrossega des de fa anys ha quedat confirmada: l’informe a l’empresa que presta el servei conclou que les hores que destina a la neteja viària s’ha reduït en 13 mil hores anuals respecte les que marca el contracte.

Aquesta diferència es deu a que s’han multiplicat les hores destinades a la recollida d’escombraries, que l’auditoria quantifica en gairebé 17 mil hores més de les estipulades. És a dir, 13 mil hores anuals de neteja de carrers es dediquen a la recollida d’escombraries, destapant el motiu pel qual la ciutat està bruta.

L’empresa que presta els serveis de recollida d’escombraries i de neteja és la mateixa, la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Urbaser i Arca del Maresme. La diferència en les hores ha reforçat un servei i n’ha perjudicat un altre, però l’empresa les ha executat.

Algunes zones de la ciutat han aixecat més la veu per la falta de neteja, com el barri dels Codina o l’àrea turística, però la crítica és unànime a pràcticament tota la ciutat. Una de les principals queixes és la imatge que es dona als turistes que ens visiten, malgrat els veïns i veïnes consideren que els carrers haurien d’estar més nets per augmentar la qualitat de vida a la ciutat.

Els serveis de la neteja viària que més perjudicats s’han vist són l’escombrada manual amb tricicle (s’han efectuat més de 6 mil hores menys), l’escombrada amb màquina escombradora juntament amb 2 operaris (4 mil hores menys), l’equip d’actuació immediata amb vehicles i baldejadora (3.500 hores menys) i el furgó hidronetejador (3 mil hores menys).

També s’ha reduït substancialment el servei de neteja interior dels contenidors; el seu estat també ha estat una de les grans crítiques, especialment amb les antigues bústies. No només per la manca de sanejament, sinó també perquè moltes estaven trencades i rovellades.

Previsions infradimensionades

L’auditoria apunta que les previsions inicials que es van tenir en compte a l’hora de redactar els plecs de clàusules del servei de la neteja i la recollida d’escombraries no eren les adequades, motiu pel qual s’han augmentat els serveis pel que fa a la brossa. De fet, s’ha hagut de reforçar la recollida de pràcticament totes les fraccions de selectiva.

Inicialment, es preveia recollir la meitat dels contenidors de fracció orgànica diàriament i fer 3 o 4 buidats setmanals dels contenidors dels envasos i de paper i cartró. Pel que fa al vidre, només es preveia que el personal passés dos cops per setmana, buidant els que donés temps en aquest temps. Tots aquests serveis s’han hagut de multiplicar, especialment el de recollida d’orgànica, que ha sumat 4.650 hores més de les previstes, però també la de rebuig, paper i cartró, envasos i vidre.

Tot i així, en molts casos es poden veure contenidors saturats, amb tot tipus de residus pels voltants. A vegades es deu a l’incivisme i d’altres al fet d’estar plens.

Un informe esperat

L’Informe tècnic del contracte dels serveis de la recollida i transport de residus sòlids urbans, neteja viària i deixalleria municipal l’ha realitzat un enginyer industrial de l’empresa Lovic Disseny i control de residus urbans a la UTE Urbaser – Arca del Maresme. L’Ajuntament va contractar l’assistència tècnica de Lovic fa un any i mig, després de conèixer els resultats de la primera auditoria que es va fer a la UTE i que va detectar 38 incompliments i 81 aspectes a millorar.

En els dos informes es plantegen les irregularitats que comet l’empresa en relació al contracte, que data de 2015, però en cap dels dos es proposa cap tipus de sanció. De fet, el contracte ha anat variant al llarg dels anys incloent i eliminant serveis, però mai s’han oficialitzat aquests canvis i l’Ajuntament els ha permès sense que hi consti cap acta.

Comparteix el contingut!

Go to Top