Alcalde de Badalona, el #SantPepNoEsToca

2019-11-26T12:27:01+01:0026/11/2019|

El mític club Sant Josep de Badalona, el Sant Pep, està en perill. El proper 30 de novembre, aquest dissabte si res no canvia, serà desnonat del seu pavelló des del 1939, situat a la Plaça Rector Rifé, 75. Quin jugador i/o entrenador de bàsquet de Barcelona i rodalies no ha jugat mai en aquest mític pavelló? El Pavelló Parroquial, en ple centre de Badalona on la cultura i l’esport comparteixen espai….

Al llegir la trista notícia em vaig quedar glaçat… A banda de perquè fa 21 anys que estic al món del bàsquet, tinc amics que hi juguen o han jugat… i jo també he jugat partits amb el CB Calella en aquest pavelló, i amb grans records! Ara Badalona, bressol del bàsquet, està a punt de perdre una part molt important de la història del bàsquet i de la ciutat.

Per aquest pavelló han jugat grans noms del bàsquet català, estatal, europeu i mundial…. Per exemple, Aíto García Reneses, a la seva època com a jugador del FC Barcelona. També noms com Àlex Mumbrú, Roger Grimau…

Segons l’Arquebisbat de Barcelona, hi ha un expedient que diu que l’espai no compleix les degudes normatives tot i haver estat reformat fa poc.

A més, és una autèntica animalada que a meitat de temporada s’obligui a marxar a un club de casa seva. On jugaran ara els centenars de joves que formen part de la família del Sant Pep? On acabaran la temporada? Hauran d’ajornar els partits de les properes jornades, amb tot el que això implica? Rivals, àrbitres…

L’informatiu TOT Badalona explica que l’arquebisbat ha rebut diversos projectes i sembla que la idea seria posar una cadena de gimnasos o una residència per a la gent gran i d’altres equipaments socials.

La meva pregunta és… perquè ara, després de tants anys, volen fer fora a un club tant antic i mític del bàsquet català de la que ha estat de tota la vida, casa seva? Per què la zona on està és molt valuosa per ser edificada? Preval més això que el foment de l’esport entre els nens? No es fan campanyes per incentivar que els més joves facin esport? Que no és bo el sedentarisme? I doncs? Per què posen tants entrebancs, enlloc de donar facilitats? Si tanquen el Centre Parroquial on aniran tots aquests jugadors i jugadores?

De veritat, aquesta societat té un problema molt gran. Molt. Començant pels polítics i seguint per l’esglèsia. Tothom mira per la seva butxaca. Això sí, quan són eleccions, en el cas dels polítics, tots són bons, tothom diu que faran coses… I l’esglèsia… a l’hora de fer la declaració de la renda… marca la casella “Per Tants”… perquè? Per ajudar a qui? Als mes desfavorits? No em feu parlar, no sigui cas que acabi a…

I ara, on és l’Ajuntament de Badalona per donar, si més no, alternatives al Sant Pep? No els interessa pas que es quedin aquí, no? Perdrien calers, pobrets.

Faig un crida a tota la família del bàsquet català, que en som molts, moltíssims, a signar el change.org que ha obert el Sant Pep. Perquè, com diuen els companys del CB Ripollet, els interessos urbanístics no haurien d’anar en contra dels interessos socials i esportius. Un club referent en la formació de jugadores/s mereix un tracte millor per part dels estaments implicats. #SantPepNoEsToca

Comparteix el contingut!

Go to Top