Thank you, Kobe! Thank you, Mamba!

2020-01-27T10:02:48+01:0027/01/2020|

L’any no podia començar de pitjor manera per al món del bàsquet. Era l’última de les notícies que podíem esperar. No pot ser que estigui escrivint ara mateix aquesta columna. Mentre estic escrivint aquestes línies, estic seguint la Fox News, la CNN… i encara no m’ho crec. La “Mamba Negra”, el mite, la llegenda, el meu ídol ha mort. KOBE BRYANT HA MORT! Com? De debò? No pot ser!

Si. Estava al cotxe amb en Josep, que anàvem a sopar. Em diu, “Aleix, que m’acaben de dir que en Kobe s’ha mort” i jo li dic “Com? Què dius ara! No pot ser això! On ho has vist? Confirma-ho si us plau”. I, si, efectivament. Primer el portal TMZ, després els mitjans nacionals. De seguida totes les xarxes socials parlaven del mateix. Els pèls de punta. La sang glaçada. El nostre ídol, en Kobe, el 24 dels Lakers ens ha deixat en un accident d’helicòpter. Les notícies encara són confuses.

El que s’ha confirmat, i per fer més tràgica la notícia és que entre les vuit persones que anaven amb ell a l’helicòpter hi havia la filla gran, Gianna Maria Onore, de tan sols tretze anys, és una de les víctimes.

Kobe Bryant -de 41 anys- va ser un dels millors jugadors de bàsquet de la història aconseguint cinc anells de campió de l’NBA (2000,01,02, 09 i 10). A més també va ser fins a 18 vegades escollit als All-Star durant els seus vint anys de carrera a la millor lliga de bàsquet del món. A més, va guanyar dues medalles d’or amb la selecció d’EUA als Jocs Olímpics de Pequín 2008 i Londres 2012. Els Lakers van retirar les dues samarretes de Kobe, els números 8 i 24. Ha estat l’únic jugador de la història de l’equip de Los Angeles que ha rebut aquest honor.

El jugador es va retirar fa 2 anys. El seu últim partit va ser contra els Utah Jazz després d’anotar 60 punts. El 2018 va guanyar un Oscar al costat del director Glen Keane pel curtmetratge d’animació «Dear Basketball». Aquest cap de setmana va ser notícia perquè LeBron James el va superar com a tercer màxim anotador de tots els temps a l’NBA. Partit, on per cert, estava present Kobe, tot just fa poc més de 24 h.

Kobe, gràcies. Gràcies per tantes nits sense dormir. Gràcies per aquests vint anys fent-nos gaudir del teu joc. Gràcies per fer el que semblava impossible, fàcil. Gràcies per fer-nos estimar, una mica més, aquest meravellós esport.

La Mamba Negra sempre deia una frase, que era “Cal atrevir-se a ser gran”. Tu no et vas atrevir a ser gran. Tu vas ser més que això. Tu et vas convertir en una LLEGENDA!

Que n’és d’irònica la vida eh? La fortuna li va permetre comprar-se un helicòpter, que li costava 1 milió de dòlars a l’any de manteniment i que el feia servir per anar a jugar els partits. El mateix helicòpter que ha fet que perdi la vida amb 41 anys, juntament amb la seva filla gran de 13 anys i set persones més. És ben bé que arribem al món sense res i marxem també sense res…

Avui, és un dia trist per a tots els amants del bàsquet de tot el món. Molt trist. Tràgic. Sempre seràs etern, Kobe.

In loving memory of  KOBE BRYAN, 1978-2020. Rest In Peace.

Comparteix el contingut!

Go to Top