Ciutadans proposa enderrocar l’antic Salicrú i construir-hi un aparcament

2020-02-02T16:01:44+01:0002/02/2020|

  • Davant la falta d’aparcament a la ciutat, el partit taronja considera que l’antic Salicrú pot ser un bon espai per ubicar-hi un pàrquing. Actualment, l’edifici es troba en estat d’abandonament.

Una de les queixes principals dels ciutadans de la ciutat –i també dels que ens venen a visitar– és la manca d’aparcament. Un problema que s’agreujarà amb la conversió de l’aparcament de l’Hospital 2 en l’Aldi –tot i que tindrà dues plantes d’aparcament a sota, la seva construcció deixarà molt de temps sense les 127 places de zona blava–. El mateix passarà al Mercat 2, on es perdran les actuals 88 places d’aparcament blau amb la construcció, prevista a partir del maig, dels habitatges de Can Jané.

Davant d’aquesta situació, Ciutadans proposa enderrocar l’antic Salicrú i construir-hi un pàrquing a l’aire lliure i supervisat a través de càmeres de vigilància les 24h. L’edifici, que feia les funcions d’escola, es troba abandonat des de que mestres i alumnes es van traslladar a la nova escola El Far a la Fàbrica Llobet a l’any 2018. La falta de manteniment sumat als actes vandàlics que ha patit, l’han portat a un avançat estat de degradació.

El govern està estudiant què pot fer amb l’edifici, encara no hi ha cap projecte sobre la taula, però en el pressupost d’enguany hi ha una partida de 50.000€ d’inversió per a fer-hi alguna actuació. CALELLA COMUNICACIÓ va generar un debat a les xarxes socials per conèixer a què es podria destinar l’equipament i, majoritàriament, els calellencs van optar per un centre de formació i per una residència per la gent gran.

El portaveu de Ciutadans, Guillermo Gomis, és també vicepresident de Gestvia, l’empresa pública que s’encarrega de la gestió de la zona blava i de la mobilitat a la ciutat. La opció que defensarà al consell de Gestvia és reconvertir l’edifici en desús en un aparcament per solucionar la manca d’aparcament a la ciutat. 

Aparcament de la Riera Capaspre

A prop de la zona del Salicru hi ha l’aparcament de la Riera Capaspre que compta amb 130 places gratuïtes i que en comptades ocasions ha estat ple. La seva ubicació, lluny del centre de la ciutat, no el fa especialment atractiu pels consumidors ni pels veïns. Tot i això, amb les obres del Mercat 2 i de l’Hospital 2 es preveu que augmenti considerablement el volum de vehicles que l’utilitzen. El Salicrú es troba uns metres més amunt que l’aparcament de la Riera. Per apropar a les persones que aparquin el cotxe a un possible pàrquing al Salicrú, Ciutadans planteja la possibilitat d’habilitar un bus llançadora, però de moment no s’ha concretat.

Comparteix el contingut!

Go to Top