Gestvia implementarà la Zona Verda a Calella

Al 2020 s’augmentarà la bossa d’aparcament gratuït, es reduirà en 1€ setmanal les tarifes de les targetes de resident i s’ampliaran les zones d’aparcament de llarga estada.

El passat 29 de novembre es va celebrar el Consell d’Administració de Gestvia, en el qual es van decidir una sèrie de canvis, respecte a l’aparcament a la ciutat, que avui el president de Gestvia, Josep Torres, acompanyat del vicepresident, Guillermo Gomis, han fet públics en roda de premsa.

Pel que fa la zona blava, es va decidir mantenir les tarifes actuals i es va acordar reduir en 1€ per setmana el cost de les tarifes de les targetes de residents, així la targeta setmanal de 7€, passar a costar 6€ per setmana, a partir de l’1 de gener.

Es va aprovar implantar la llarga estada en determinats aparcaments, concretament el Pàrquing Les Palmeres oferirà llarga estada, durant els mesos d’estiu, amb una tarifa de 2,5€ per 24h, i a l’hivern, d’1€/dia; i el de Les Roques, tindrà llarga estada de 2,5€ per 24h durant l’estiu i serà gratuït a l’hivern.

Entre les novetats acordades, cal destacar l’ampliació de la bossa d’aparcament gratuït, que vol promoure que els vehicles s’estacionin als afores de la ciutat, descongestionant així el centre del municipi. Es proposen dues opcions, d’una banda, ampliar l’aparcament ja existent a la part alta de la Riera Capaspre, que ofereix places per a 200 cotxes, i s’incrementarà fins a acollir 500 vehicles; i de l’altre, fer un nou aparcament a la part alta del PP1, amb capacitat per 150 cotxes, en uns terrenys propietat de l’ajuntament. El president de Gestvia, Josep Torres, ha declarat que “amb la creació d’aquestes 350 noves places d’aparcament es volen consolidar aparcaments perimetrals per tractar de descongestionar el centre de la ciutat”.

Zona Verda a Calella

Finalment, es va acordar implementar la Zona Verda a Calella, concretament a la zona de Rierany dels Frares i voltants, implementació motivada en bona part, tal com ha explicat Torres, “per la pressió que té la zona a conseqüència de les zones verdes de Pineda”. Serà una zona verda gratuïta pels residents de Calella que paguin el seu impost de circulació al municipi. Per als no residents, la zona verda funcionarà com una zona blava.

Per tal de fomentar la mobilitat dels vehicles, tot i no haver de pagar, els residents hauran de treure un ticket diari sempre que estiguin aparcats, ticket que es podrà adquirir des de l’APP Aparcare, que ja regula els aparcaments de zona blava de la ciutat.

Es preveu que la Zona Verda, que s’estendrà des de Rieranys dels Frares, pujant fins a la N-II i fins a arribar a carrer Ànimes, comenci a funcionar cap al juny, quan es farà un programa pilot que durarà entre 6-8 mesos, per tal de valorar i fer els canvis necessaris abans de la seva aplicació definitiva.

El vicepresident de Gestvia, Guillermo Gomis, ha declarat que “crear una zona verda no soluciona el problema d’aparcament, però començarem a treballar per aconseguir més bosses”.

2019-12-02T14:02:48+01:00 02/12/2019 | 14:02|Categories: Informació institucional|
X