El món de l’esport se les enginya per passar els dies de confinament

2020-04-04T11:48:16+01:0004/04/2020|

  • Portem més de 15 dies tancats a casa, sense poder fer el nostre esport preferit, sense poder anar a entrenar, jugar partits i xerrar amb els amics i companys mentre et canvies per començar.

Aquests dies ens estem adonant com necessitem als amics, a la família, el contacte humà. Sort que la tecnologia ens apropa una mica més als que més ens estimem a través de les videotrucades o els directes d’Instagram.

Estar tants dies sense poder sortir fa sorgir l’enginy i han proliferat els reptes, els famosos #Challenge.

En el cas de la Federació Catalana de Basquetbol, ha llançat la proposta del #BàsquetMaiPara. Es tracta de gravar un vídeo fent cistelles impossibles en una cistella de bàsquet de qualsevol mida, exercicis tècnics en espais reduïts, passant a encistellar qualsevol element en una cistella o quelcom similar. Tant al Twitter de la Federació Catalana de Basquetbol @FCBQ com a l’Instagram (@basquetcatalà), trobareu tots els vídeos que han enviat jugadors de totes les edats de tots els clubs de Catalunya. El Club Bàsquet Calella, també s’ha afegit al #BàsquetMaiPara i els seus jugadors envien els seus vídeos jugant a bàsquet, amb l’equipatge del club. Els vídeos, a l’Instagram del club @cbcalella_oficial.

En el cas de l’NBA, la Lliga, el sindicat de jugadors i 2K, s’han posat d’acord per iniciar un torneig NBA 2k20, i que serà emès per les televisions ESPN i ESPN2. El torneig va començar ahir divendres i s’allagarà fins al dissabte 11. Segons un comunicat, va començar a emetre’s a ESPN amb una presentació prèvia de mitja hora a les 19.00h hora de l’est. El torneig, com dèiem, es desenvoluparà primer a ESPN fins a les 20.30h, per després passar a ESPN2 fins a les 23:30h. Hi participen jugadors com Kevin Durant, Trae Young, Domantas Sabonis o Derrick Jones Jr, entre d’altres.

El món del futbol també té el seu propi Challenge. El repte consisteix en fer 10 tocs amb un rotllo de paper higiènic (exacte, aquest producte tant preuat durant els primers dies de confinament i que la gent es va tornar boja comprant). Tot tipus de jugadors, des de famosos fins als jugadors locals, s’han sumat al #PaperChallenge.

Però n’hi ha que han decidit començar les competicions, encara que sigui virtualment. És el cas de MotoGP, que va començar el seu campionat al circuit de Mugello. Això si, la majoria de pilots, tots a casa seva i amb el comandament de la play a les mans, portant la rèplica de la seva moto.

I coses de la vida, el debutant a la categoria reina, Àlex Márquez (germà de l’actual campió del món, Marc Márquez) ha estat el més ràpid, tant als entrenaments com a la cursa. L’Àlex ja pot dir que ha guanyat la seva primera cursa de MotoGP i al seu germà, encara que sigui de manera virtual.

Una altra de les proves que s’ha suspès per culpa de la pandèmia ha estat la Volta Ciclista a Catalunya, que havia de començar el 23 de març a Calella, i commemorar així l’edició número 100 de la prova ciclista, una de les més antigues del món, per darrere del Tour de França i el Giro d’Itàlia. Es va suspendre a la realitat, però el mateix dilluns 23 va començar la Volta Virtual. Per cert, que la 1ª etapa, Calella-Calella, la va guanyar Thomas De Gendt. Així ho van decidir els seguidors del compte de Twitter de La Volta, on a cada etapa havien de votar qui volien que guanyés. Thomas De Gendt ja sap el que és guanyar la primera etapa a Calella, ja que l’any passat va guanyar, però a l’etapa real.

I per últim, la darrera prova que havia d’acollir Calella el 17 de maig, l’Ironman 70.3, també ha quedar ajornada. I se celebrarà el 4 d’octubre juntament amb l’Ironman de llarg distància. Per tant, el 4 d’octubre tindrem doble triatló. Veurem com s’organitza tot plegat….

Mil maneres de passar l’estona sense deixar de fer l’esport que més ens agrada, això si, adaptat a les circumstàncies. Perquè ara el més important és que tots ens quedem a casa i si ens podem estalviar de sortir, millor. On no podem faltar és sortir al balcó o a la finestra, cada dia a les 20h, per aplaudir als sanitaris i tots els professionals que lluiten per eradicar el coronavirus.

Si tots ens quedem a casa, abans podrem tornar tots als pavellons, als camps de futbol, als gimnasos i tornar a entrenar, a les competicions dels caps de setmana, a sortir amb els amics, amb la família…. en definitiva, a la normalitat.

Mentrestant, #QUEDATACASA

Per tu, per tots.

Comparteix el contingut!

Go to Top