El Surf&Turf proposa facilitats per als bars i restaurants sense terrassa

2020-08-04T17:04:58+01:0009/06/2020|

  • És un dels pocs bars flexitarians de la ciutat, és a dir, on fan menjar vegà i vegetarià, però també carn.

Els bars i restaurants han pogut tornar a reprendre l’activitat, però no en la seva totalitat. Ho han de fer amb un aforament restringit: 40% a l’interior i 50% a les terrasses. El Surf&Turf és un local petit que, a més, no té terrassa. Per això, proposa facilitats per tots aquells petits comerços que no poden ampliar l’espai amb la terrassa i que es queden molt limitats. Només poden servir a 22 persones.

De fet, petits comerciants de Calella s’estan plantejant demanar al consistori que permeti que els bars que no tinguin terrassa puguin posar una parada a la zona de la platja. D’aquesta manera, podrien ser més competitius i tenir més clients després d’uns mesos aturats degut al confinament. Aquesta proposta, hores d’ara, s’està gestant.

Adaptar-se a la situació

El Surf&Turf ha hagut de fer canvis per poder sobreviure. El 14 de març, dia en el qual es va declarar l’Estat d’Alarma, van haver de tancar. Fins a la segona setmana del mes de maig, no van obrir. Això vol dir que no han tingut cap ingrés en aquests dos mesos. Al principi, van obrir oferint menjar a domicili, un servei que habitualment no fan. De fet, des de que es pot consumir a l’interior dels bars van haver de deixar de portar el menjar a casa per qüestions logístiques. Per ara, només són dos treballadors, ella i un dels cuiners, més una noia que dona suport els caps de setmana. L’altre cuiner viu a Barcelona i, de moment, continua en un ERTO.

Tot i estar dos mesos tancats, les despeses d’aigua, llum, gas i els proveïdors les han hagut de pagar. Sense tenir cap ingrés. “Jo sóc molt optimista, però ara tirar endavant és molt difícil”, lamenta la propietària, Jane Gallego. Està molt agraïda al seu llogater, que li ha permès no pagar durant el temps que ha tingut tancat. El menjar no se li va fer malbé perquè fan les comandes per setmana, és a dir, té productes frescos. Això fa que no tingui tant d’estoc al bar.

Jo sóc molt optimista, però ara tirar endavant és molt difícil”.

Com a tot arreu, han hagut d’incorporar nous complements al seu vestuari: mascareta, visera protectora i guants. Treballar en aquestes condicions, explica, no és fàcil, perquè és molt incòmode. A més, cada vegada que els clients marxen, va a netejar taules i cadires amb aigua i lleixiu. Les estovalles i els tovallons són d’un sol ús. Si una persona toca els d’una altra taula, també els ha de llençar. Això comporta encara més despesa.

Només obre per sopar. Abans també feia dinars, però només servia menjar vegetarià, i els va haver d’eliminar perquè no tenia prou clientela.

A més, aquest any no s’espera gaire prolífic. Els clients calellencs solen anar els caps de setmana a partir de les nou del vespre. Només amb això és molt difícil mantenir un local i als treballadors, a més de totes les despeses que comporta. Pel moment, no sembla que hagin de venir gaires turistes, que a diferència dels clients locals, comencen a sopar a les sis de la tarda quan obre i hi van tots els dies.

L’amenaça dels locals tancats

Fa 6 anys que va obrir el Surf&Turf. Està situat al número 50 del carrer Amadeu. Però abans d’instal·lar-se, la Jane va mirar altres locals. Un, al carrer Jovara, li va agradar, a més estava bé de preu, però el fet que no hi passés gaire gent la va fer tirar enrere. És un problema amb el qual es troben molts establiments. De fet, diversos locals han tancat després de pocs mesos d’aixecar la persiana.

Comparteix el contingut!

Go to Top