La botiga Déjà-vu compleix 20 anys: “Tinc clientes que s’han convertit en amigues”

La Maria Guillén va obrir Déjà-vu el 29 de juny de 2002

  • La Maria Guillén, propietària de Déjà-vu, i les seves clientes són les models que promocionen la roba a les xarxes socials. Dels seus 20 anys acabats de fer destaca el vincle que ha fet amb elles i amb turistes que venen any rere any a comprar.

2022-06-30T19:12:35+01:0030/06/2022|

Avui dia hi ha botigues efímeres, però d’altres aconsegueixen perdurar en el temps. És el cas de Déjà-vu, un comerç de roba i complements situat al carrer Bisbe Sivilla número 3 que acaba de bufar 20 espelmes. La seva propietària és la Maria Guillén, qui ha crescut també amb la botiga. De tots aquests anys, destaca que tinc clientes que després s’han convertit en amigues, que les tindré per sempre. Jo era una nena que vaig començar amb 24 anys, ara tinc 45 i una família”.

També comenta amb especial il·lusió el vincle que ha fet amb clients d’altres països als quals només veu quan venen de vacances, com “una parella italiana que cada any ve a comprar alguna cosa, i sinó venen a fer-me un petó. O gent de Barcelona que venen a estiuejar”. La seva confiança amb les clientes és tant elevada que elles mateixes fan de models de la roba fent-se fotografies per les xarxes socials, així com la pròpia Maria. “Quan s’emproven la roba els demano si els puc fer una foto. També els demano que elles mateixes es facin fotos quan porten la roba en el seu dia a dia”, explica la comerciant, que després publica les imatges al seu perfil d’Instagram, on també ven els productes. Tot i que no hi posa data, un dels seus projectes de futur és obrir una botiga online.

Successora de Modas Reme

La propietària de Déjà-vu recorda que en els seus inicis “treballava amb la meva mare que tenia una botiga de roba a Poblenou i sempre m’he trobat molt còmode en aquest sector. Aquest local era una casa que es va posar a la venda, ho vam veure, i vam pensar que era una oportunitat. Després de comprar-la, vam pensar en muntar un negoci i vam decidir que la portés jo”. Una decisió presa en família que va sorgir sense buscar-la i amb l’experiència dels gairebé 40 anys de la botiga Modas Reme, de la seva mare, un antic comerç de Poblenou molt freqüentat per trobar roba elegant per esdeveniments i amb el que “teníem moltes coses en comú i ens canviàvem el gènere”.

La Maria Guillén li va donar el seu toc personal al seu establiment portant roba més informal que la que venia la seva mare. Explica que al principi comptava amb marques de preus més elevats, però “amb la crisi del 2008, vam decidir canviar a marques més econòmiques. Primer vam jugar amb els dos tipus, després ens vam quedar amb les marques més econòmiques i funciona”. Afirma que hi ha gent que “segueix molt les tendències i fins i tot ho saben abans que jo”, especialment a través de les influencers i personatges famosos que apareixen a la televisió i les xarxes socials, pel que les col·leccions es renoven cada temporada amb canvis fins i tot instantanis.

Tot i que inicialment tenien roba d’home, ara només venen peces de dona, tot i que afirma que “no hi ha edat, depèn de l’estil”, pel que té clientes de totes les edats.

El turisme, “l’extra d’estiu”

Des del seu raconet del carrer Bisbe Sivilla ha notat que el comerç calellenc ha patit canvis constants, sobretot amb “la crisi del 2008 i la pandèmia, que han sigut mortals, i l’actual crisi econòmica que s’ha ajuntat amb la guerra i que s’està notant”. Però també afirma que un altre canvi important ha estat el turisme, tant pel perfil de visitant com a nivell de vendes: “hi va haver una època en què les vendes es triplicaven i multiplicaven molt més, ara no tant perquè els últims anys han estat estranys. Jo dic que és l’extra d’estiu, com la loteria”. Però un extra que és “imprescindible aquí a Calella, igual que a tots els pobles de la costa”. No només per la caixa que fan amb els propis turistes, sinó també amb els locals que treballen al sector turístic i que la resta de l’any estan a l’atur o amb feines molt poc estables i que els impedeix consumir més.

Comparteix el contingut!

Go to Top