La Comet, una botiga pop-up d’estiu a Calella

La Comet és una marca de roba nascuda l'any 2018

  • Una botiga temporal de disseny i producció pròpia que compta amb dotze establiments arreu de Catalunya. A Calella tenen previst estar oberts fins el 15 de setembre, tot i que esperen poder-se quedar.

2021-06-28T19:46:22+01:0028/06/2021|

Tradicionalment, les botigues obren amb l’esperança de mantenir-se durant el màxim temps possible. Però hi ha un concepte de botiga diferent que obre durant un temps limitat i preveuen la data de tancament ja des de l’inici: són les anomenades botigues temporals o pop-up store, més conegudes pel seu nom en anglès. Aquesta mateixa filosofia segueix La Comet, un comerç que ha obert recentment al carrer Església número 142. Es troba al bell mig del carrer més comercial de la ciutat de forma intencionada, estar a zones molt transitades és essencial per tenir èxit.

La Comet té la previsió d’estar a Calella durant l’estiu, fins el 15 de setembre. Malgrat aquests són els plans inicials, tenen l’esperança de mantenir la botiga oberta durant més temps. Tot dependrà de la valoració d’aquests tres mesos. Pel moment, la manca de turistes s’està notant tot i que esperen que la situació millori de cara al juliol. “Si tot anés bé, tindria sentit quedar-s’hi. […] Tant de bo ens puguem quedar”, comenta Edgar Llopart, cofundador de la marca juntament amb la seva dona.

No és la primera botiga que obren, de fet, ja en tenen nou de fixes arreu de Catalunya. Una expansió rècord tenint en compte que l’empresa va néixer l’any 2018 en un petit establiment de Barcelona. Aquest estiu, davant la incertesa econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19, han obert tres botigues pop-up: una a Barcelona, una a Sitges i la de Calella. En total, donen feina a més de 40 treballadors.

Aquest tipus d’establiments basen el seu model de negoci en tenir poc estoc. Això els va permetre no acumular productes durant els mesos més durs de la crisi sanitària. De totes formes, tal com explica el seu propietari, l’estil de roba que venen és atemporal, no específicament de temporada.

La roba que ofereixen ha estat dissenyada per ells mateixos i la majoria de les peces s’han fabricat a Europa. El fundador de La Comet detalla que “el nostre estil pot encaixar tant per una noia de 15 anys com per una senyora de 60 anys. Intentem tenir algun estampat de temporada, els vestits d’estiu que tenim són molt frescos. En general, no tenim res molt estrident, és roba bastant fàcil de combinar”. Edgar Llopart destaca que el tipus de roba que tenen és adequat tant per anar a treballar com per anar a prendre alguna cosa després.

Les peces de roba de La Comet amaguen un secret: les etiquetes són ecològiques i contenen llavors. Qui les planti i les cuidi, veurà com creix una planta de camamilla.

També venen bosses i joies daurades, una de les tendències de les darreres temporades. De cara al futur, preveuen ampliar la seva oferta amb sabates. La seva intenció és associar-se amb alguna marca de renom, com Converse o les avarques Castell, per tal de cobrir també aquest camp.

Encara en època de pandèmia, venen mascaretes i un complement específic per aquests dies en els que la mascareta es pot treure al carrer però cal posar-se-la a l’interior dels establiments: una mena de collarets per lligar-la i dur-la penjada al coll.

Comparteix el contingut!

Go to Top