Adéu a l’antiga escola Salicrú: el Govern decideix enderrocar-la

2020-06-29T09:19:17+01:0029/06/2020|

  • Primer serà una bossa d’aparcament provisional, però la intenció del Govern és fer un espai d’oci a l’aire lliure.

Finalment, s’ha confirmat el que era un secret a crits: el Govern enderrocarà l’antiga escola Salicrú. Els danys estructurals que presenta l’edifici i els actes vandàlics que ha patit han fet degut a la deixadesa en que ha quedat la instal·lació fan que no tingui una segona vida.

CALELLA COMUNICACIÓ ja va avançar l’any passat que el Govern s’estava plantejant tirar l’edifici a terra. Tot i que intentaven distreure l’atenció assegurant que s’estaven plantejant opcions, durant els dos anys que han passat des de que els alumnes van marxar al nou edifici no s’ha fet cap manteniment. Es troba en unes condicions d’abandonament evidents, a més d’haver estat víctima d’actes vandàlics: han robat part de la instal·lació elèctrica i algun radiador. Per entrar, han trencat els vidres de les portes i les finestres i han fet forats a les reixes. Les parets estan pintades amb grafits.

Al pressupost d’aquest any 2020, han reservat una partida de 50.000 euros per enderrocar-lo, tot i que segons el regidor de territori Marc Buch explicava a RCTV que només se’n destinaran 39.000. Això vol dir que quedaran 11.000 euros per fer altres actuacions. Fins ara no se sabia a què havien de destinar-se aquests diners.

En un primer moment serà una bossa d’aparcament provisional per poder mitigar les places que es perdran amb les obres de l’aparcament del Mercat 2 quan es construeixin els pisos de Can Jané i les de l’Hospital 2 amb la construcció de l’Aldi. De fet, Ciutadans va proposar crear un aparcament permanent. Tot i així, la seva ubicació, lluny del centre comercial de la ciutat, no el fa especialment atractiu pels conductors, que busquen deixar el cotxe més a prop. La intenció del Govern, però, és convertir els terrenys en un espai d’oci a l’aire lliure amb una zona enjardinada, espais infantils, zones per fer esport i zones de pícnic.

Els veïns, partidaris de rehabilitar-lo i destinar-lo a usos socials

La opinió pública està en contra d’enderrocar l’edifici. En un debat generat per CALELLA COMUNICACIÓ, les propostes que més es van repetir van ser destinar l’edifici a un centre de formació als joves o construir una residència per gent gran. Algunes entitats han reclamat un alberg per la gent sense sostre, mentre que els Amics del Parc Dalmau van proposar ubicar-hi una escola taller per a menors no acompanyats. Inicialment es parlava de traslladar-hi la Brigada Municipal.

Comparteix el contingut!

Go to Top