L’Ajuntament es quedarà amb el 85% de la recaptació de les multes imposades per trencar el confinament

  • A Calella s’han interposat 911 multes; això suposaria un ingrés de, com a mínim, més de mig milió d’euros. Una petita part se la quedarà la Generalitat, la resta serà per l’Ajuntament.

El Departament d’Interior ha decidit que els ajuntaments podran quedar-se amb el 85% dels diners recaptats de les multes imposades per trencar el confinament. Interior ha acceptat, en part, la petició de les entitats municipalistes. De fet, avui mateix ha mantingut una reunió amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, entitat de la que és vicepresidenta l’alcaldessa, Montserrat Candini. L’alcaldessa ja havia demanat a la Generalitat que els diners fossin íntegrament pels ajuntaments.

El 15% restant serà pel Govern català i es destinarà al cost que originarà la tramitació de les pròpies denúncies. Interior està coordinant la tramitació de les multes amb un centenar d’advocats. Normalment, però, és l’Administració que interposa la denúncia la responsable de tramitar-la i de cobrar-ne l’import.

A Calella s’han interposat 911 multes, el que suposaria un ingrés de, com a mínim, més de mig milió d’euros. L’import mínim de la sanció és de 601 euros i pot arribar fins als 30.000, segons marca la Llei de seguretat ciutadana, coneguda com a Llei mordassa. Però segons la llei, només es pot sancionar si hi ha desobediència, per tant, si els ciutadans van obeir l’ordre dels agents i van tornar a casa, no hi ha multa.

A partir d’ara, caldrà veure qui es queda els diners de les multes que s’estan posant a dia d’avui, que són per no portar mascareta -amb una quantia de 100 euros- i per fer “botellón” -de fins a 15.000 euros-, les dues relacionades sobretot amb els joves.

2020-08-01T17:45:06+01:00 01/08/2020 | 17:43|Categories: Noticies|
X