El taller Ernest Matas dona les claus per preparar el teu cotxe per anar de viatge

2020-08-05T12:09:30+01:0005/08/2020|

  • Les rodes, els frens i els amortidors són claus per la seguretat, també cal mirar el nivell de líquids, les llums i els eixugaparabrises. Ara que fa calor, també és important l’aire condicionat.

Aquest any, degut a la crisi de la COVID-19, molta gent ha optat per fer turisme a prop de casa. I abans d’agafar un avió o un tren, prefereixen anar-hi en cotxe. Abans de fer un viatge, però, el més recomanable és fer una revisió per comprovar que estigui tot correcte.

És imprescindible comprovar rodes, frens i amortidors, l’anomenat “triangle de la seguretat”. També cal mirar el nivell de líquids, com és l’oli, el líquid de frens i el de direcció assistida i l’aigua del neteja parabrises. Són importants també les llums. Des del taller Ernest Matas, situat al carrer Ànimes número 85, el seu propietari explica que per posar a punt el vehicle “primer de tot fem una petita revisió, mirem la pressió dels pneumàtics, nivells, l’oli. Llavors es mira si el manteniment es va fer fa un any o si fa x quilòmetres. Es fa una petita volta i es mira que estigui tot bé, els frens sobretot. Els llocs essencials perquè vagis segur”. El preu d’una revisió pot anar dels 20 als 120 euros, en funció del que calgui ajustar.

Ara que estem a ple estiu, també es mira molt l’aire condicionat. Tot i que per molta gent és important per tenir un cert nivell de confort en la conducció, “hi ha gent que li és igual l’aire condicionat, diuen que no el posen mai, que els molesta” diu Ernest Matas. Aquest és, explica, el principal problema amb el que es troben a l’estiu. En canvi, quan hi ha canvis molt bruscos de temperatura o tempestes elèctriques, el que més pateix és la bateria. “Quan hi ha una tempesta elèctrica, al dia següent et venen cotxes que no arrenquen”, confirma.

Per si tenim algun problema, hem de comprovar que dins del vehicle tenim els dispositius de senyalització obligatoris, com són l’armilla reflectant i els triangles.

Campers, l’alternativa al turisme tradicional

Aquest any, Ernest Matas afirma que ha augmentat el número de campers que han passat pel seu taller. Es tracta de furgonetes adaptades que per dins són com caravanes. Són més petites que les caravanes, el que facilita el seu pas pels carrers. A més, les caravanes no estan permeses a certs espais, sota sanció, en canvi les furgonetes sí.

Matas explica que molta gent s’ha comprat la furgoneta sense res, que surt més econòmica, i han anat comprant les peces per muntar-la a la seva manera. Adquirir-la ja completa surt molt més car.

Les campers són l’alternativa al turisme tradicional, tot i que també poden allotjar-se a càmpings. En una època en la que impera la distància social, s’han convertit en una bona opció.

Bateries descarregades i pneumàtics fluixos, les conseqüències del confinament

Després de setmanes o, fins i tot, mesos amb el cotxe aturat degut al confinament, els problemes més freqüents que han trobat al taller de l’Ernest Matas són “la bateria i els pneumàtics fluixos, baixos de pressió. La bateria intentem carregar-la i, si no podem, la canviem per una de nova”. A més, “pel tema del virus també hem recomanat canviar el filtre d’habitacle” explica Matas.

Comparteix el contingut!

Go to Top