Ronald Koeman, nou entrenador del FC Barcelona

2020-08-20T07:54:41+01:0020/08/2020|

  • Ahir a les sis de la tarda, el FC Barcelona va presentar a Ronald Koeman com a nou tècnic del primer equip de futbol. La Junta de Bartomeu a destituir Quique Setién després de la dura derrota per 8-2 contra el Bayern de Munic als quarts de final de la Champions a Lisboa.

El Barça està vivint una de les pitjors crisis esportives i institucionals de la seva història. La derrota el passat divendres per 2-8 als quarts de final de la Champions va ser la gota que va fer vessar el got. Els aficionats culers van demanar a través de les xarxes socials la dimissió del president Josep Maria Bartomeu i de la seva Junta Directiva, així com també canvis al vestidor.

Dilluns, la cúpula blaugrana es va reunir d’urgència als despatxos del Camp Nou. Després de 4 hores de reunió, van decidir destituir a l’entrenador Quique Setién, fitxar a Ronald Koeman com a nou entrenador i convocar eleccions a partir del 15 de març de 2021, esgotant així el mandat de les urnes.

Però qui és Ronald Koeman? És un bon fitxatge? Jo us faig un repàs de la seva trajectòria… i després opineu. A mi, em sembla un bon fitxatge…. i l’entrenador, i molts de vosaltres que esteu llegint aquest article, no és el principal problema del Barça. Igual que els jugadors. Tenen culpa? Sí, òbviament. Però són els responsables de d’anar fent el ridícul pels camps? Sigui com sigui, el principal problema i més greu, està als despatxos. Si. La Junta Directiva i sobretot Bartomeu.  Però ara no toca parlar d’aquesta gent. No es mereixen ni un minut del meu temps. Així doncs, parlem del nou entrenador per a les properes dues temporades: Ronald Koeman.

Qui és Ronald Koeman?

Nascut a Zaandam, als Països Baixos, el 21 de març de 1963 (57 anys), Koeman es converteix en el cinquè entrenador holandès de la història blaugrana, després de Michels I1971-75), Cruyff (1988-96), Louis Van Gaal (1997-00 i 2002-03) i Frank Rijkaard (2003-08).

El retorn d’una llegenda blaugrana

L’holandès Ronald Koeman torna a casa. És una de les gran llegendes de la història del Barça i ara, serà l’encarregat de dirigir el primer equip blaugrana durant les dues properes temporades. Més de 30 anys després d’arribar com a jugador al Camp Nou, Koeman es posarà al capdavant del l’equip que ell mateix va proclamar campió d’Europa per primera vegada l’any 1992, amb aquell gol de falta contra la Sampdoria.

Blaugrana des de 1989 fins al 1995

Koeman va arribar al Barça la temporada 1989/90, després d’haver jugat a l’FC Groningen (1980-83), a l’Ajax (1983-86), i al PSV (1986-89).

Quan va arribar a Can Barça durant l’estiu del 1989 es va convertir en segon fitxatge més car de la història del Club per aquells temps, només superat per Maradona.

Durant les seves 6 temporades al club blaugrana, Koeman va disputar un total de 264 partits oficials: 192 a la Lliga, 34 a la Copa d’Europa, 19 a la Copa del Rei, 4 a la Supercopa d’Espanya, 11 a la Recopa d’Europa, 3 a la Supercopa d’Europa i 1 a la Copa Intercontinental.

Un ampli palmarès: 88 gols i 10 títols

Tot i jugar de defensa, va marcar 88 gols, principalment a pilota aturada. És el defensa més golejador de la història del Club. Va marcar 67 a la Lliga, 10 a la Champions, 6 a la Copa i 5 a la Recopa d’Europa.

Pel que fa als trofeus, Koeman va guanyar 10 títols amb el Barça: 4 Lligues, 1 Copa d’Europa, 1 Copa del rei, 1 Supercopa d’Europa i 3 Supercopes d’Espanya.

 La primera Champions del Club, gràcies a ell

A banda dels gols, els títols, etc. Koeman és recordat per l’afició blaugrana per la final de Wembley’92. L’holandès va ser l’artífex del gol a la pròrroga que va permetre als culers proclamar-se campions de la Copa d’Europa per primera vegada a la seva història. L’únic gol del partit, el va marcar de falta, contra la Sampdoria i va entrar directament a la història blaugrana i per primer cop, l’afició blaugrana va tocar el cel d’Europa per primera vegada. Era el 20 de maig de 1992. Pels qui no recordin el gol, us el deixo, amb la narració d’una altra llegenda, en aquest cas de la ràdio: Joaquim Maria Puyal.


 

Amics, torna Koeman. Torna l’heroi de Wembley. Veurem si manté la màgia i continua donant alegries, ara com a entrenador. Molts èxits, míster!

Comparteix el contingut!

Go to Top