Bebealia: 15 anys tenint cura dels nadons a Calella

2020-09-17T19:06:54+01:0017/09/2020|

  • És, en aquests moments, la única botiga de puericultura de Calella. Tot i portar molts anys amb la botiga física, està molt activa a internet amb diverses webs d’e-commerce.

La botiga de nadons Bebealia va bufar fa poc les espelmes. Porta 15 anys instal·lada a Calella i és, de fet, la única botiga de puericultura de la ciutat, tot i que anys enrere en va haver més. La seva propietària és la Ruth Ortega, que a més de ser empresària, és mare de tres fills. Creu que la clau del seu èxit ha estat el “treball constant, assessorar amb sinceritat  a l’hora d’aconsellar en la tria de productes, tenir experiència com a mare i la intuïció ha ajudat a saber triar els  productes que millor s’adapten qualitat/preu amb un gran sortit (més de 15.000) articles en estoc”. Sobretot, però, destaca la confiança que han dipositat els clients en la botiga.

Bebealia no només té establiment físic, també ven per internet. De fet, ha arribat a tenir vuit pàgines web, algunes especialitzades en una marca concreta i d’altres multi-marca. Ara en té quatre, una d’elles informativa dedicada al món de les cadires de cotxe.

Tot i que ara té una gran experiència avalada pel seu recorregut, els inicis no van ser fàcils. Va obrir una botiga en un altre local a l’any 2005, anomenada El bebè de Lili. Ella venia del món immobiliari, un àmbit molt diferent on ja tenia una feina estable. No ho va fer sola, sinó amb una sòcia. “Jo vaig tenir una sòcia que no es va implicar mai, després va marxar una temporada i quan va tornar del seu país va ser una decepció, em va titllar de quedar-m’ho tot quan estava sola. Era una extorsió”, recorda, lamentant que li va buidar els comptes comuns i la va obligar a comprar-li la seva part. En total, li va estafar uns 20 mil euros. Aquesta situació va afectar-li la salut.

A més, quan va començar, la competència va trucar als proveïdors i fabricants alertant que la Ruth els deixaria de pagar. Després de 15 anys, “he demostrat que no és veritat”. Tot i això, considera que la competència és bona i que les vendes anaven millor quan hi havia més botigues de puericultura a la ciutat, perquè venia més gent de fora. Ara, ha de fer un esforç més gran.

A més de la Ruth, Bebealia té una altra treballadora. Entre les dues es compaginen per treballar i, alhora, tenir cura dels fills.

El bebè de Lili va estar tres anys. Al 2009, quan ja entrava la crisi més profunda, va quedar-se lliure el local on es troba ara. Va decidir canviar l’estratègia i el nom. Al nou local ja el va anomenar Bebealia. Era el nom de la botiga online, que havia obert al 2008. “Al 2009 vaig fer un canvi total d’estratègia: la web, el local i tot amb expectativa de fer franquícies i de fer per internet alguna cosa grossa”, explica. De fet, van ser pioners en obrir una botiga per internet. Segons la Ruth, “si no tens web és com si no tinguessis visibilització”.

A través d’internet ven a Europa i ara està valorant ampliar també a l’Amèrica del Sud, perquè li demanen. Arriba a molt més públic de forma online, tot i que li aporta molta feina. Per ella, la diferència entre la botiga física i la online rau en l’assessorament. Són canals que es complementen, considera, però a cada espai hi ven un tipus de productes diferents. Mentre que per internet ven els productes més clàssics i tradicionals, a la botiga el públic és més “canyero” i funcionen més les coses modernes i de disseny, els colors, nous materials més brillants. Això sí, a internet pot tenir tot el seu estoc, mentre que a la botiga ha de conèixer el públic i saber què vol per tenir-ho exposat.

La propietària de Bebealia ha notat que hi ha hagut una davallada en la natalitat des de l’any 2010, coincidint amb la crisi. Les parelles ara es pensen molt més tenir un fill, requereixen d’una certa estabilitat, tenir una feina amb un sou digne, i ara per moltes famílies no és el moment. La mitjana dels clients que té és de 35 anys en amunt.

De cara al futur, pensa en fer canvis: “ara toca renovar. La inversió serà per donar-li un altre enfocament, modernitzar-la i fer la selecció de marques que han respost bé”.

Comparteix el contingut!

Go to Top