Casa Àustria celebra la Oktoberfest

El restaurant-pensió Casa Àustria porta 50 anys a Calella

2020-10-11T10:42:26+01:0011/10/2020|

  • Han decorat el restaurant, han preparat plats tradicionals de la Oktoberfest i, fins i tot, han portat una barra de cervesa. Casa Àustria sempre té una parada a l’envelat de la platja de l’Oktoberfest.

Un brètzel, típic de la Oktoberfest

Enguany no hi ha envelat on es pugui celebrar la Oktoberfest. Però Calella no se’n quedarà sense, perquè el restaurant-pensió Casa Àustria ha adaptat el seu establiment per poder-la celebrar. L’ambient i el menú en donen fe. “Tenim els plats que fem a la Oktoberfest: variat de salsitxes, gulasch, garró. Tenim la música i l’hem decorat. Ens vam animar el 22 de setembre. No pensàvem fer-ho, va ser improvisat. També hem muntat una barra”, explica la seva propietària, Daniela Villuendas. Han comprat CD de bandes de música austríaques i han decorat el restaurant amb banderoles i domassos de la Oktoberfest, també han posat una barra de cervesa.

Cada any, Casa Àustria munta una paradeta a la carpa on es celebra la Oktoberfest. Curiosament, és on més clients calellencs tenen. Al restaurant, lamenta, hi va poca gent de la ciutat. “Si ara ve gent de Calella coneixerà casa nostra, que també està bé”, comenta la Daniela. Explica que la gent li va demanar si podien fer alguna cosa especial per celebrar la Oktoberfest i ells van fer un canvi de xip. “Ens hem enfocat a la Oktoberfest i sembla que se t’oblidi la COVID-19. Perquè estem pensant què fem, què decorem, què comprem, i no penses tant en esperar a veure si ve algú, tens la ment ocupada. I, a més, com ens agrada, estem animats”. L’experiència està resultant tan positiva que ja han decidit que repetiran els pròxims anys, encara que també estiguin a l’envelat de la platja.

50 anys a Calella

Les germanes Villuendas, propietàries de Casa Àustria. Foto: Enric Aromí

Casa Àustria és un restaurant-pensió familiar, els treballadors formen part de la família: pares, germans, cosins. Està obert d’abril a octubre, durant la temporada turística. La resta de l’any treballen com a monitors d’esquí a Àustria. És a dir, fan dues temporades molt diferents. Tot i que tenen més feina al restaurant, també compten amb 9 habitacions, tant dobles com individuals.

Fa ja 50 anys que tenen obert el negoci. La terrassa una mica menys, 33 anys. Abans, però, s’anomenava Copa d’or. Fa uns 20 anys van decidir fer el canvi de nom a Casa Àustria i van incorporar les especialitats culinàries austríaques, totes fetes artesanalment. Tot i així, també fan pizzes i plats combinats. Fan dinars i sopars, però tanquen de 15h a 18h de la tarda.

 

El menú consta d’entrants típics d’Àustria, com la sopa de gulasch i la col fermentada, entrepans de diversos tipus de salsitxes i plats combinats també amb salsitxes. Els pastissos més típics són el de poma i el de crema de formatge, però també fan crepes. També tenen una gran varietat de cerveses de barril.

Enguany, l’estiu ha sigut molt dur. Els seus clients principals són els turistes i, a causa de la crisi sanitària, no han vingut. La Daniela Villuendas creu que el motiu principal ha estat la imposició de quarantenes per part dels diferents països d’origen. Els pocs turistes que van tenir, que eren holandesos, van venir al juliol, però la resta de l’estiu, res. Això s’ha notat en el personal: normalment tenen tres persones a la cuina; aquest any n’han tingut dues fins al setembre i ara només una. Tot i així, es mostra positiva: “resistirem, aquí ningú es rendeix. Estem en família i som forts junts”.

Després de tota una vida a Calella, han vist tots els seus canvis. La Daniela, creu que el tancament dels hotels petits ha fet mal a Calella. Els avenços com internet i portals web com Booking els han ajudat a fer-se veure i que hi vagin més clients.

Comparteix el contingut!

Go to Top