Ònix: innovació audiovisual en temps de crisi

La Queralt Blanch, d'Ònix, grava els vídeos a la mateixa botiga, situada al carrer Església

  • La botiga de roba, sabates i complements Ònix ha sabut adaptar-se als nous temps oferint consells online que li aporten més vendes a la botiga. A través d’uns vídeos curts i dinàmics, mostren la roba nova i maneres de combinar-la.

2020-11-10T20:29:32+01:0010/11/2020|

Tornar a obrir després del confinament no va ser fàcil per les botigues. Van haver de començar amb cita prèvia, fet que els provocava la incertesa de no saber si els clients tornarien a anar. Per convidar a comprar els nous productes, una botiga de Calella va engegar una nova política comunicativa. Es tracta de la botiga de roba, sabates i complements Ònix. “Se’m va ocórrer que, si la gent no podia venir a nosaltres, seríem nosaltres les que aniríem a casa seva. Les fotos potser són molt impersonals, però si ho expliques, si t’ho emproves, és més fàcil que s’imaginin com quedaria posat, què tal li anirà la talla, que li cridi l’atenció”, explica la Queralt Blanch. Les propietàries de la botiga són la seva mare i la seva germana, tot i que és un negoci familiar.

Va començar fent fotos, però va passar al vídeo en directe. Ara fa vídeos editats molt més dinàmics. Darrere d’aquests vídeos curts, però, hi ha una gran feina: es pot passar hores per triar la roba, emprovar-se-la, fer combinacions i després editar el vídeo.

Ver esta publicación en Instagram

vestits, jaquetes, jerseis ? i cada un més xulo que l’anterior ? ……. vols saber colors, preus o t’agradaria que t’ajudés a fer-te el conjunt?? ? deixe’m el teu comentari o contacta amb mi per privat i t’ ajudaré encantada ❤ …… seguim amb la venta online i que els gastos son gratuïts a partir de 50€ . I RECORDEU, ENS AJUDEU MOLTÍSSIM SI: -ens doneu un like ? -guardeu la publicació ✅ -feu un comentari dient què us ha semblat ? -i ens compartiu al vostres stories? ?? . . [[CAST]] . . quieres saber colores, precios o simplemente te gustaría hacerte un conjunto ? ? déjame tu comentario o contacta conmigo por privado y te ayudaré encantada ❤ ……….. RECUERDA QUE SEGUIMOS CON LA VENTA ONLINE Y GASTOS GRATUITOS A PARTIR DE 50€ ✅

Una publicación compartida de Ònix Calella (@onixcalella) el

Té programats diversos vídeos segons el dia de la setmana. “Els dijous fem l’Ònix tips, on donem idees i propostes de què fer. Per exemple, molta gent té molta roba negre i no sap com combinar-s’ho i van molt fosques i només amb quatre canvis, com una bota camel, una bossa, canvia completament. Un dia a la setmana fem el directe, que és quan explico tot el que ens ha arribat aquesta setmana, i la resta de dies vaig variant”. Cada setmana reben nous productes, motiu que la porta a ensenyar les novetats de la setmana.

A través d’Instagram, la Queralt Blanch, d’Ònix, fa combinacions amb la roba que els acaba d’arribar. D’aquesta manera, mostra les noves peces alhora que dona idees de com es pot conjuntar amb la roba que ja tens.

Tot i atrevir-se a posar-se davant de la càmera a ensenyar com queden les peces, la Queralt admet que és una noia molt tímida que mai s’hagués pensat que acabaria fent aquests vídeos. El que li dona forces, afirma, “és la resposta de la gent. La gent està súper contenta. Et recolza tant i veus que els agrada i et diuen ‘amb tot això que està passant no tinc ganes de sortir, però et veig i penso va, m’aniré a comprar un jersei o un vestit per animar-me’ i és guai que passin coses així en aquest temps”.

Ara tenen dues botigues, l’Ònix i el Seven, on venen roba més informal. “Teníem tres botigues, teníem el Coco també, però amb el confinament vam decidir deixar-la perquè la cosa pintava negra i ens vam quedar amb dues. Val més mantenir i assentar les que tenim” explica. Van arribar a tenir quatre botigues simultànies, totes a Calella i al carrer Església, tot i que van començar amb un establiment al carrer Bruguera. Això els ha valgut el sobrenom d’els “Amancio Ortega de Calella” -Amancio Ortega és el propietari de l’imperi Inditex-. La Queralt s’ho pren a broma: “quedem molt lluny, no pretenem ser-ho. Som una família i el que volem és treballar i també per la gent que tenim, poder seguint oferint-los feina i que la gent de Calella tingui un motiu per venir”. De moment, no tenen previst obrir més botigues.

Segons la Queralt Blanch, el que més es ven actualment és el gènere de punt i la roba còmoda. Degut a la pandèmia, passem molt de temps a casa i el que busquem és comoditat i peces amples.

En aquests moments tenen sis treballadors, quatre persones externes i dues de la família. Es caracteritzen pel positivisme i un tracte personalitzat, ajudant als clients a combinar les diverses peces que es compren.

Pel que fa al públic, en tenen de totes les edats. Des de noies joves fins a dones de 60 anys. Segons ella, la forma de combinar-ho pot fer que s’ho posi una dona de 30 o una de 60.

Pròxim objectiu: crear una pàgina web

Fer vídeos per Instagram els ha afavorit que venguin a través d’aquesta xarxa social. Fan enviaments a Espanya, fins i tot n’han fet a Europa. Però l’objectiu de la Queralt és obrir una pàgina web per instal·lar-se del tot en el món online. Després de 13 anys amb botiga física, estan preparades per fer el salt a l’e-commerce.

Comparteix el contingut!

Go to Top