La valentia d’obrir una botiga enmig d’una pandèmia: Muy mucho

  • Una parella de Blanes ha apostat per Calella per obrir la seva botiga: Muy mucho, un establiment de decoració de la llar. S’han arriscat i enceten aquesta nova etapa tot i estar immersos en la crisi del coronavirus.

2020-12-03T20:50:00+01:0003/12/2020|

Il·lusió, nervis, incertesa…” són els sentiments amb els que la Marta Neto, propietària de l’establiment, obre la botiga Muy Mucho al carrer Església. Es tracta d’una botiga de decoració de la llar, una franquícia que ha recalat a la nostra ciutat gairebé per casualitat. La idea era posar-la a Blanes, on viu la Marta. Però a Calella va sortir la oportunitat d’ubicar-la en un local gran i cèntric del principal carrer comercial de la ciutat, a l’antiga seu del banc Popular, entre Ànimes i Amadeu.

En el moment que et surt la oportunitat has de decidir si ho fas o t’esperes. Si t’esperes potser no pots fer-ho i has de decidir si ara compensa. Nosaltres hem decidit que si. Qui no arrisca, no guanya”, considera en Carles, el marit de la Marta. Entre tots dos han decidit obrir la botiga compaginant-la amb les seves feines: ella regenta una altra botiga, en aquest cas de roba interior, d’una altra franquícia com és Promise, i ell és lampista. Van estar sospesant diversos tipus de negoci, però finalment es van decidir per la decoració de la llar.

A la botiga hi treballen 5 calellenques. “Hem buscat noies que fossin de Calella, hem prioritzat gent que no tingués feina, són noies que viuen a prop de la botiga i que totes poden venir a peu”, comenta la Marta.

Estaven en converses amb la franquícia de Muy mucho des de fa més d’un any i mig. Els van avisar a l’agost que havia sortit la oportunitat d’un local a Calella, enmig de la crisi sanitària. Van tenir una reunió amb el responsable d’expansió i “vam estar fent números, calculant costos, lloguers, quin mínim havíem de fer per tirar endavant el negoci, quantes persones necessitaríem, vam estar fent molts números abans de dir que sí i al final el vam tirar endavant”, explica la Marta.

També van fer un comptatge del número de persones que passaven pel carrer. “Quan no hi hagi el confinament perimetral s’agrairà, perquè et nodreixes de pobles del voltant i donen vida als comerços”, afirma la propietària de Muy mucho. Es troba en la mateixa situació que la resta de botigues de la ciutat: el confinament perimetral fa que baixin les visites i, per tant, les vendes.

Muy mucho, una aposta per la sostenibilitat en productes de la llar

La Marta explica que la filosofia de la marca és intentar eliminar els productes com el plàstic i treballar les línies ecològiques i els productes biodegradables.

Les més properes es troben a Mataró i a Girona. Normalment s’ubiquen a poblacions amb un elevat nombre d’habitants, però també valoren llocs de costa que treballen amb els municipis del voltant, on hi ha segones residències i a l’estiu augmenta la població.

La imatge de la botiga és estàndard, des de la marca van fer l’estudi del local i van aconsellar-los de quina era la millor distribució. Els industrials de la franquícia van fer tota la obra. La inversió, però, va córrer a càrrec de la Marta i el Carles.

Van obrir en una data assenyalada en el calendari comercial: el Black Friday, un dia de grans descomptes. A més, és el punt de partida de la campanya de Nadal, una de les èpoques fortes del comerç.

Comparteix el contingut!

Go to Top