Les cosidores de mascaretes creen una associació d’artesania

La costura és l'activitat que predomina a l'associació, tot i que inclou tot tipus d'artesania

  • S’anomena Calella Artesana i neixen per unir esforços i compartir recursos. El seu objectiu és arribar a fer fires i cursos.

2020-12-22T19:40:54+01:0022/12/2020|

Al mes de març, un grup d’homes i dones es van organitzar per abastir de mascaretes a tots els calellencs, en un moment en el qual no se’n podien trobar. Van arribar a fabricar-ne, de forma manual, més de 8.000. Van encarregar-se també d’altres necessitats: barrets, bates i pantalles protectores que van fer arribar a un personal sanitari escàs de material.

Aquest moviment altruista que va néixer a causa de la pandèmia ha donat lloc a una nova entitat calellenca: l’associació Calella Artesana. Tot i que quan se’n necessiten continuen fent mascaretes, s’han diversificat i agrupen tot tipus d’artesans i activitats: manualitats, pintura amb aquarel·les, fabricació de braçalets, impressió 3D. El que predomina, hores d’ara, és la costura: patchwork, ganxet o roba de bebè són algunes de les seves especialitats. El nombre de socis va creixent dia rere dia. I és que segons afirma la seva presidenta, Margarita Manzano, “hi ha molt de talent a Calella”. Per això, fan una crida a tots els artesans locals perquè s’uneixin al projecte.

L’associació Calella Artesana pretén aconseguir un creixement continu, amb l’aportació d’idees, la creativitat i la unió de forces per donar a conèixer l’artesania i el talent dels seus socis i sòcies.

Entre els objectius de l’associació hi ha organitzar fires i exposicions, així com oferir activitats formatives com tallers, monogràfics o seminaris. Estan a la recerca d’un local on poder fer cursos, però ja es plantegen començar a fer tutorials online.

Algunes de les sòcies de Calella Artesana

Pel moment, “el nostre aparador és Instagram”, explica la Margarita. És on publiquen els treballs i donen a conèixer als artesans. També hi ha penjat el full d’inscripció a l’entitat per si algú vol fer-se soci. Si algú vol conèixer el projecte abans d’apuntar-se, pot consultar els estatuts o posar-se en contacte amb ells per resoldre dubtes. La quota de socis és de 3 euros al mes, un preu ajustat perquè han tingut en compte la situació de crisi econòmica en la que ens trobem immersos.

La voluntat de Calella Artesana és unir a tots els artesans de la ciutat per compartir inquietuds, intercanviar coneixements i recursos i donar a conèixer el talent, la creativitat i les diferents tècniques dels creadors. Per alguns membres, els seus productes són una font d’ingressos. Per això, les fires els serviran també per poder vendre els seus productes, a més de per donar-se a conèixer.

Els membres de l’associació fan tot tipus d’artesania

Comparteix el contingut!

Go to Top