Les cosidores fan barrets sanitaris per l’Hospital de Calella

2020-04-12T17:18:01+01:0012/04/2020|

  • Les cosidores diversifiquen la seva producció en funció de les necessitats que detecten. La mare d’una infermera de l’Hospital, també cosidora, va proposar al grup de voluntàries començar a fer barrets de tela.

El grup de cosidores voluntàries està amatent a les necessitats que puguin sorgir a Calella. La Margarita, una de les cosidores i mare d’una infermera de l’Hospital, va proposar al grup de voluntàries començar a fer barrets amb les mateixes teles de cotó que les mascaretes, ja que els barrets que utilitzen als centres hospitalaris es trenquen molt fàcilment, més quan es posen i es treuen contínuament. Aquests barrets són més forts i no és trenquen, a més, es poden rentar a temperatures altes i anar a l’assecadora.

És sobretot perquè elles vagin tranquil·les, perquè es poden guardar el cabell i així eviten tocar-se la cara” comenta la Margarita, que ja té experiència fent els barrets perquè ja li havia fet un parell a la seva filla. Ara, amb la manca de material que hi ha a tots els hospitals, encara són més útils. De moment els estan fent per als sanitaris que estan a planta, que són els que estan en contacte directe amb les persones que han donat positiu de coronavirus. Però no descarten continuar fent barrets si fan falta a altres llocs. De fet, també poden servir per als que treballen a les botigues i per al personal de la neteja.

Ahir van entregar 30 barrets als infermers i infermeres de planta de l’Hospital i ja han repartit més de 2.400 mascaretes entre forns de pà, residències, taxistes i la gent que trobaven pel carrer que no tenia mascaretes. També li han donat a la comunitat gitana i ara volen fer una comanda per l’Associació Africana Moussa Molo. Gràcies a l’experiència que tenen, poden fer moltes unitats en poca estona. “Em vaig posar ahir a la tarda i en vaig fer 8.” explica la Margarita. “Jo sóc una cosidora molt principiant, hi ha dones que tenen molta marxa i fan molts barrets i mascaretes. Si tens el patró tallat, que jo els tallo tots i després començo a fer, pots estar deu minuts fent un barret. El que porta més feina és tallar la roba, donar un toc de planxa per tenir les ratlles ben fetes i que només hagis de passar la màquina de cosir”.

Quan ja han fet suficients unitats, truquen als coordinadors perquè les passin a buscar i els portin més tela. S’organitzen a través de grups de WhatsApp que creixen contínuament.

Per evitar el contagi de la COVID-19, renten la roba diversos cops. “Jo rento primer la roba i després els faig, un cop els tinc fets els torno a rentar i els planxo, que amb la planxa també desinfectes, i els empaqueto. Després quan arriben a l’usuari s’han de tornar a rentar”.

Poden treballar gràcies a les teles que han donat de forma altruista diverses empreses com Nafar Tèxtil, Puntades, El Pedacet, La Nansa shop, Puntielastic i Grobelastic, però necessiten més tela. Per això fan una crida a les botigues o particulars que tinguin tela de cotó.

Comparteix el contingut!

Go to Top