El Frankfurt La Riera s’amplia i ara també fan menjar variat per endur

  • El Frankfurt La Riera és un negoci familiar regentat per tres germans. Van obrir el maig de 2010. S’ha convertit en un punt de trobada pels calellencs. Han obert un espai de Take Away annex a l’actual.

2021-02-02T21:26:29+01:0002/02/2021|

Tot i que fa gairebé 11 anys que el local està obert com a Frankfurt La Riera, sempre hi ha hagut un frankfurt. De fet, el negoci va obrir per primera vegada fa entre 35 i 40 anys, amb el pare dels actuals propietaris al capdavant, juntament amb d’altres familiars.

Situat a la Riera Capaspre, al davant de la Plaça del Bunyol -de nom oficial Plaça Espanya-. De fet, la terrassa de l’establiment ocupa una part del lateral de la plaça i una part de la Riera Capaspre. Tenien un altre restaurant a Malgrat i un compartit amb un altre soci a Poblenou (Pineda de Mar). Havien pensat també en muntar-ne un altre a Arenys de Mar, de moment, però, s’han centrat en un nou espai, annex a l’actual.

El nou espai és dedicat al menjar per endur: esqueixada de bacallà, cargols a la llauna, musclos al vapor, carn a la brasa, galtes de porc, vedella amb bolets, pollastre amb escamarlans, amb prunes, espatlles de xai al forn, peix, tot és elaborat per ells mateixos excepte els canelons i les croquetes que les compren fresques.

El Frankfurt La Riera canviarà el seu nom, traient la paraula Frankfurt del davant. Ara comencen a anunciar “La Riera” com a nom d’establiment. Al nou espai annex li diuen “La Riera Take Away”.

L’espai Take Away també permet servir a la terrassa. El seu gerent, Eduard Monràs, explica que les cartes no es poden posar a taula a causa de la pandèmia i que “són un problema, perquè al no poder posar les cartes físiques a disposició dels clients no vens tant, però tenint-la amb el mòbil ha permès poder posar productes de temporada o especials en funció dels dies”. Han creat, d’un impediment, una oportunitat.

La Riera fa, en ple estiu, 170 paelles.

L’espai del Take Away està obert els dissabtes i diumenges d’11h a 16h. Esperen poder-ho obrir cada dia als migdies quan s’acabin les restriccions.

Tot i això, el Frankfurt La Riera s’ha caracteritzat, entre d’altres, per les seva zona de terrassa, que durant els darrers anys s’ha ampliat i s’hi han instal·lat tendals i estufes, per la qual cosa s’hi pot estar bé durant tot l’any.

Situat en un lloc estratègic i emblemàtic, no sorprendria que la seva clientela fossin estrangers, si més no als mesos d’estiu. Monràs ha assegurat que la majoria de clients són calellencs i de municipis de les rodalies”. És el punt de trobada de molts calellencs, “de fet, nosaltres ja vam posar ‘La Riera, punt de trobada’. Hem volgut donar-li aquest punt, i bé, poc a poc ha esdevingut un referent”, ha afegit el gerent de l’establiment.

Una altra de les coses que Monràs ha destacat és el canvi d’hàbits per part dels clients. A l’hora de veure el futbol, per exemple. Gairebé tothom té a casa la fibra òptica i veu la televisió a través d’Internet, també el futbol. “Els primers anys, brutal el tema del futbol, sobretot en partits importants. Ara, veus que fins i tot en aquests partits l’afluència ha disminuït moltíssim”, ha explicat.

Aniversaris a La Riera

Parlar de La Riera porta inevitablement a parlar del Ramon. Només va a les tardes, perquè pels matins treballa en un restaurant a Barcelona. Ell fa de “relacions públiques i atenció al client”. Monràs ha posat en valor la memòria que té en Ramon: “Se’n recorda de si et vas trencar el peu un dia o si tenies un dit enguixat”. Per la seva actitud tan propera amb els clients, “hi ha molta gent que es pensa que és l’amo”.

En Ramon és un cambrer que dona confiança des de l’inici per la seva manera de ser. És el rei de les festes d’aniversari: “el dia que hi ha un aniversari, treu la seva pandereta i munta uns pollastres impressionants” comenta Monràs.

El restaurant té tots els treballadors en ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) però han arribat a un acord amb l’empresa que els permet treballar només unes hores al dia, sobretot centrades al migdia, a les hores que el PROCICAT permet que els establiments de restauració puguin obrir. A l’hivern són 14 treballadors, a l’estiu són 24.

De totes maneres, obren cada dia de l’any de 7h del matí a 10h de la nit. Només tanquen el dia de Nadal. Se sorprenen de la quantitat de clients que venen el dia de Sant Esteve -al principi no obrien-. Si no estiguéssim en pandèmia, allargarien més l’horari nocturn.

La crisi sanitària els ha afectat força tot i que al dedicar-se al públic majoritàriament calellenc no han notat tant la davallada turística d’enguany. Si que han vist reduïda la seva caixa, però no fins arribar a una situació crítica, com altres establiments. No els ha fet falta demanar ajudes extraordinàries de la Generalitat, només han obtingut l’ajuda que van tramitar a través de l’Ajuntament de Calella.

Fidelització

Mantenen viva una targeta de fidelització que permet als clients acumular un 6% de la seva compra i així tenen descomptes. La fidelització li va recomanar el seu pare, “ell va ser pagès i sempre ho ha tingut molt clar, per collir has de sembrar, si no sembres no recolliràs”.

Els clients que surten de La Riera se’n recorden dels caramels que donen al moment de demanar el compte de pagament. “Els clients entren expressament a la barra per agafar els caramels a l’hora de pagar”, comenta Monràs.

Comparteix el contingut!

Go to Top