Una parella dedicada al turisme regenta una nou taller de bicicletes a Calella

  • Pedalpro: sortir al pas de la crisi turística per endinsar-se en la mecànica

La botiga Pedalpro està situada al carrer Bruguera número 91. (Foto: James Mitchell)

  • Quan no pots desenvolupar amb normalitat la teva feina, pots persistir o pots reinventar-te. Els propietaris de la botiga de reparació de bicis Pedalpro van optar per la segona opció.

2021-03-17T20:04:40+01:0017/03/2021|

La pandèmia ha afectat molts sectors, però s’ha acarnissat especialment amb el turisme. Per això, algunes de les persones que treballaven en aquest àmbit han decidit reinventar-se. És el cas de la calellenca Laura Coch i el seu marit James Noble, que han passat del sector turístic a obrir una botiga de reparació de bicicletes al carrer Bruguera 91, anomenada Pedalpro. “És un projecte que ha sorgit de la necessitat de tirar endavant i reinventar-nos i aprofitant la seva virtut de la mecànica. Jo confio molt en ell i se que fa un bon servei”, explica la Laura. Anteriorment hi havia hagut una sabateria. 

La propietària de la botiga ha nascut a Calella, tot i que abans de la crisi de la COVID-19 treballava com a guia turística fent visites guiades a monuments i museus de Barcelona i Girona. Per altra banda, l’especialista en mecànica de la bicicleta, és en James, anglès de naixement. Regentava un negoci de lloguer de bicis a un hotel de bed&breakfast a Girona; també feia rutes. Amb la pandèmia, les seves feines van caure en picat, no entraven diners per enlloc i calia mantenir una família. En James es va plantejar tornar a Anglaterra perquè allà sí hi havia demanda de mecànics de bicis, però tot just acabava de néixer la seva filla i no podia deixar la família sola a Calella. Va ser en aquest moment quan van apostar per obrir la botiga a principis de febrer. 

Van decidir posar un nom que coincidís en diversos idiomes. “Pedalpro” es relaciona amb el món de la bicicleta i s’entén tant en català com en castellà i en anglès. El “pedal” de la bicicleta és el mecanisme que permet moure-les i “pro” com a abreviatura de professional.

Jo coneixia a gent ciclista dels clubs que fan molta bici i vaig pensar que hi havia potencial a Calella. Vam preguntar a alguns companys i amics: ‘vosaltres creieu que funcionaria aquí un taller?’ I ens van dir ‘totalment’. Ho vam veure bastant clar i vam dir anem a obrir, arrisquem-nos. Teníem uns estalvis i els vam invertir”, recorda la Laura. De fet, a Calella hi ha tradició cicilista amb diversos clubs de triatló i s’hi celebren proves de rellevància internacional com l’Ironman i una etapa de la Volta ciclista a Catalunya

En James Noble és mecànic de bicis professional. (Foto: James Mitchell)

Estan contents de l’acollida que han tingut durant aquest mes i mig de vida. “Nosaltres vam obrir amb la perspectiva que funcionaria. No hem tingut mai un negoci propi, és la primera vegada”. Pel moment, tot sembla anar sobre rodes. La Laura dona suport, però qui realment s’encarrega d’arreglar les bicicletes és en James. La relació de la Laura amb la bicicleta és diferent: ella formava part d’un club de triatló calellenc.

S’han trobat que la pandèmia ha afectat la producció de bicicletes, peces i accessoris. L’estoc ha disminuït perquè les fàbriques han hagut de tancar o reduir l’aforament pels seus treballadors. Peces de recanvi que fins ara es podien trobar a qualsevol proveïdor ara han d’esperar fins a tres mesos per falta d’estoc.

Pedalpro ofereix un servei molt específic, sobretot enfocat a esportistes i gent que utilitza molt la bicicleta, tot i que també arreglen bicis de nens o de passeig. Aporten un valor afegit en els seus serveis: van aprofitar una dutxa del mateix establiment per fer el rentat de les bicicletes abans de reparar-les. “Tenim aquí una dutxa. No posarem una cadena nova sense netejar un pinyó, perquè al pinyó s’hi acumula la grassa. Va amb el servei inclòs”, detalla la propietària de la botiga.

Un cop tinguin més rodatge volen llençar-se a fer tutorials per Instagram, per exemple, sobre com canviar una roda, i encetar un servei de renting de productes de marques de gran nivell.

Comparteix el contingut!

Go to Top