MiFarmaOnline, de la xarxa al centre comercial de Calella

La farmacèutica Noemí Nogueras és la propietària de MiFarmaOnline

  • Dos calellencs aposten per instal·lar al carrer Església la seva botiga online.

2021-03-30T18:41:30+01:0030/03/2021|

Fa un parell de mesos va obrir a Calella MiFarmaOnline, una parafarmàcia en ple carrer Església. Neix d’una farmàcia a internet amb llicència a Mataró. La seva aventura va començar poc abans de la pandèmia, al desembre del 2019. Els propietaris, l’empresari calellenc del món de l’oci, Frank Cardó, i la seva dona, Noemí Nogueras, farmacèutica de professió, van decidir comprar la farmàcia de Mataró on ella treballava.

Quan va esclatar la pandèmia, la farmàcia va treballar a un ritme molt elevat, mentre que les empreses d’animació i festes de Frank Cardó van haver d’aturar-se. Va ser en aquest moment quan va plantejar obrir una farmàcia online. Va trobar lliure el domini mifarmaonline.es i el va comprar. També el va registrar a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM), un periple que s’ha acabat resolent tot just fa un mes. S’ha convertit en la primera farmàcia online de Calella.

Però només amb la farmàcia online no van quedar contents i van decidir obrir una parafarmàcia física que servís tant per vendre productes com per fer de punt de recollida de les comandes fetes a internet. Va obrir el 20 de gener i forma part de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial.

A la farmàcia online venen productes per mares i nadons, productes de cosmètica, fitoteràpia i higiene i medicaments sense recepta. A la parafarmàcia no venen medicaments, però es poden recollir els que s’han demanat a través de la pàgina web.

És una parafarmàcia molt digitalitzada. Tenen tauletes per fer la comanda online a la botiga i poder recollir-ho a l’endemà. També compta amb un aparell que pren el pes, l’alçada, la pressió, l’oxigen a la sang i la massa corporal. Funciona amb una targeta recarregable que emmagatzema les dades de l’usuari i que després es poden veure al telèfon mòbil a través d’un codi QR, per tal de comparar-les amb les anteriors.

Frank Cardó explica que “el personal que tenim són tècnics en farmàcia, no hem posat simples dependents. Els tècnics poden explicar, si algú té un problema, que hi ha substitutius naturals d’alguns productes”. De fet, consideren que el seu personal és un dels seus punts forts. “Intentem fer un tracte molt personalitzat. La idea és ajudar a la gent que ens diu ‘jo vull això’ preguntant-li per què ho necessita i plantejant amb què li puc complementar, perquè hi ha productes que li poden fer molt de bé. També és el tema de la prevenció de malalties”, assenyala Noemí Nogueras.

No es volen quedar aturats, sinó que volen anar més enllà i ja han començat a plantejar accions pel futur. Tenen previst vendre medicaments més enllà de les nostres fronteres i aprofitar que Calella és una ciutat turística per enfocar-se als nostres visitants. La seva idea, per exemple, és portar als hotels i càmpings els productes que demanin a través del web.

Fidelitzar a través de descomptes

Per tal de fidelitzar als clients, aquells que es registrin aniran acumulant un 3% amb les seves compres. Durant algunes setmanes, obriran aquests xecs i es podran descomptar tots els diners que hagin anat acumulant en una nova compra. La Noemí explica que és una mesura que ja funciona a la farmàcia de Mataró, on hi ha clients que durant tot un any van guardant aquest 3% i s’han arribat a descomptar 90 euros.

També fan xecs regals per aquelles persones que vulguin fer un regal i no tinguin clar quins són els millors productes.

Pels clients de la zona, des de Mataró fins a Lloret de Mar, fan enviament gratuït fent la comanda a través de la pàgina web. Surt automàticament a la pàgina web posant el codi postal.

Diagnòstics de la pell amb marques de renom

Tenen una àmplia gamma de productes de cosmètica i dermocosmètica. Representants de les marques d’aquests productes han fet esdeveniments a MiFarmaOnline fent estudis de la pell als clients, comprovant les taques futures, la mida dels porus, les arrugues… per tal de recomanar una rutina de bellesa. Aquest mes de març, s’ha celebrat el primer acte i la marca convidada ha estat Caudalie. Tenen la intenció de continuar fent aquest tipus d’activitats amb altres marques.

Comparteix el contingut!

Go to Top