Espai Mansmare: un centre pioner en l’atenció a les mares i als infants

L'Espai Mansmare està situat al carrer Jovara número 317

  • Ni a Calella ni al Maresme hi ha cap centre concebut com l’espai Mansmare, on atenen a les dones des de l’embaràs fins al postpart, també en l’etapa de criança dels fills.

2021-04-23T18:42:23+01:0023/04/2021|

Moltes dones, en el moment que es queden embarassades, el primer que fan és comprar-se un llibre per conèixer tots els detalls sobre com creixerà una petita vida al seu interior i els canvis que elles mateixes sentiran. Per tal d’acompanyar a les dones en aquesta etapa de la seva vida, així com en el moment que ja tinguin al seu nadó als braços, va néixer l’Espai Mansmare.

Es tracta d’un “espai d’acompanyament a la maternitat, a la paternitat i a la criança. La idea és englobar aquest procés de vida des que una mare es queda embarassada fins a tota la criança”, explica una de les seves fundadores i directores, Eugènia Juhé. Juntament amb la Jèssica Faulón, van obrir aquest centre al setembre del 2019 al carrer Jovara número 317. És un concepte pioner tant a Calella com al Maresme, on no hi ha cap centre igual.

Al centre fan diversos tipus d’activitats, com ioga o fitness amb embarassades, un grup de postpart a nivell emocional o massatges amb nadons. També assessoren en la lactància i en el porteig, que és la tècnica coneguda com a “pell amb pell”, és a dir, que els nadons i la seva mare o pare es toquin per establir un vincle i que el petit senti la seva seguretat. Tot plegat “des d’una mirada molt respectuosa i conscient. Fem la part més fisiològica, sortim de tota la part mèdica” que inclou tant l’embaràs com el part i el postpart.

Fan diverses activitats tant amb les embarassades com en l’etapa del postpart. També amb els infants des de pràcticament el seu naixement fins als 10 anys.

A les diverses activitats que realitzen tenen ràtios molt reduïdes. “L’activitat que tenim més plena és l’estimulació musical. És una activitat musical que fan els infants en família, la fan des dels sis mesos fins als tres anys en grups diferenciats per edats. Es treballa la música, el ritme i la dansa”, afirma la codirectora. També ofereixen servei de casal per Nadal, Setmana Santa i estiu, en el que treballen amb metodologies com Maria Montessori o Waldorf.

Per l’any que ve, també estan oferint espai de criança, que és l’acompanyament a l’infant de 0 a 3 anys en un sentit diferent del que ho fan les escoles bressol. Les famílies poden anar amb els nens i nenes i estar amb els seus fills una estona, tot i que s’ha concebut aquest espai per suplir els moments que els pares i mares han de treballar.

L’Espai Mansmare també disposa d’una zona de joc feta amb fustes naturals, on els infants treballen l’experimentació i manipulació. Les famílies es poden fer sòcies del centre pagant una quota per participar a les activitats i gaudir de l’espai de joc o abonar cada activitat per separat. Degut a la crisi sanitària, cal reserva prèvia.

Comparteix el contingut!

Go to Top