La manifestació ciutadana per la seguretat canvia de data

Els veïns es coordinen a través d'un grup de Facebook per proposar accions per reclamar seguretat

2021-04-28T16:09:10+01:0028/04/2021|

La manifestació ciutadana per reclamar més seguretat prevista per aquest dissabte serà, finalment, el dissabte que ve, 8 de maig. Els organitzadors han decidit canviar la data degut a tràmits administratius: per fer una manifestació cal demanar permís i el dia 1 de maig era massa just, si no és urgent s’ha d’avisar a les autoritats amb 10 dies d’antel·lació.

La intenció dels convocants és començar a les 10h a la plaça Catalunya i anar pel carrer Església fins la plaça de l’Ajuntament. En el cas que no se’ls autoritzi una manifestació en moviment degut a la pandèmia, es faria estàtica a la plaça de l’Ajuntament.

No es la primera mobilització que es fa a Calella durant la crisi sanitària. En plena pandèmia ja es va fer una concentració espontània i estàtica a la plaça de l’Ajuntament. Va ser el sector de la restauració el que mobilitzava a propietaris i treballadors de de bars i restaurants per reclamar tornar a treballar, davant del tancament dels establiments decretat per la Generalitat.

La manifestació va començar sent convocada per veïns dels voltants de La Bruna i s’hi han afegit ciutadans de diversos punts de Calella. Se senten insegurs davant dels últims robatoris i actes delictius que han tingut lloc a la ciutat, com l’agressió a un home al carrer Balmes, el robatori a la perfumeria Xaloc o l’intent de robatori d’un telèfon mòbil a un veí que passava pel davant de La Bruna.

L’anunci de la manifestació va provocar que l’alcaldessa convoqués una Junta Local de Seguretat urgent i que els Mossos d’Esquadra augmentin la presència policial tant al voltant de La Bruna com de l’estació per tal de limitar els moviments dels ocupes conflictius.

Comparteix el contingut!

Go to Top