Gelats Alemany obre la seva primera botiga física a Calella

Alemany és una empresa maresmenca de gelats artesanals

  • Alemany ha començat a diversificar el seu mercat instal·lant una botiga a Calella i venent els seus productes a supermercats de gran distribució. Un negoci familiar dirigit per la quarta generació.

2021-06-09T08:10:37+01:0008/06/2021|

L’empresa malgratenca Alemany SA acaba d’obrir la seva primera botiga física i ha escollit Calella per instal·lar-se. Es troben a la cantonada entre el carrer Església i el carrer Batlle, just a la plaça de l’Església, un dels llocs més freqüentats de la ciutat. Ofereixen gelats artesanals, creps i gofres.

Tot i que la previsió és la d’obrir més botigues, són conscients de la responsabilitat de “mantenir moltes famílies en actiu i hem de vigilar que les inversions siguin les correctes”, explica Víctor Comas, director de l’empresa de gelats.

La filosofia de l’empresa és la de créixer millorant cada dia: “hi ha dues maneres de créixer: una, fer-te gran; l’altra, fer-ho millor”.

El projecte que han obert el van començar a plantejar al 2019, però el van deixar aturat un cop va començar la crisi sanitària. Veient com van baixar les vendes en el seu mercat principal, però, van apostar per la diversificació. També han apostat per fer un posicionament de marca destacant que són una empresa de proximitat i familiar i reduir l’ús de plàstics.

El punt fort de l’empresa és el mercat Horeca, que és l’acrònim de tres paraules que defineixen el seu àmbit d’actuació: hotels, restaurants i cafeteries. Horeca és el canal de distribució per aliments que es caracteritza per la preparació i comercialització de menjar i begudes que han estat adquirides amb antelació. Alemany treballa, sobretot, entre Mataró i Tossa de Mar, on se situa el nucli hoteler, però també van cap a Tarragona. Tenen un projecte d’internacionalització per exportar fora de Catalunya.

Produeixen una marca específica de gelats per a menjadors d’hotel, més econòmica, Alehop. Després venen els gelats Alemany com a marca premium i comercialitzen amb altres marques, ja siguin de gelats com Frigo o Häagen-Dazs o de brioixeria, com Bellsolà. També elaboren xocolates i mones de pasqua.

A més de començar l’aventura d’obrir botiga física, també s’han obert a vendre els seus gelats a cadenes de gran distribució amb presència a Catalunya, com Sorli, Caprabo o Valvi.

Actualment dirigeix l’empresa Víctor Comas, la quarta generació de la família. Però qui va començar va ser el seu besavi, Joan Alemany, l’any 1949. Elaborava xocolates i mones de pasqua a la seva pastisseria de Malgrat de Mar. A petició d’un client, va començar a fer també gelats. Fins i tot va viatjar a Itàlia per aprendre la tècnica de producció. Amb el boom turístic, van començar a fabricar-los de forma industrialitzada. El seu obrador està situat, també, a Malgrat. Tot i ser un negoci familiar, hi treballen unes 25 persones i fins a 40 en temporada alta.

L’any 2020 va haver un canvi generacional en l’empresa que va suposar un punt d’inflexió: el llavors director, el pare de Víctor Comas, va passar-li el testimoni al seu fill adquirint un càrrec més institucional, el de president.

Un dels clients als que donen més importància són els nens. Per això, entre el top 10 de sabors de gelats sempre “es colen” gelats que van dirigits als nens, com d’unicorn o de “Pitufo”. Però des de sempre, els sabors més demanats són els de vainilla, maduixa i xocolata. Ara també estan de moda, explica Comas, el de mango o les tendències veganes. També ofereixen propostes més extravagants com el gelat de Mojito.

Comparteix el contingut!

Go to Top