El PSC Maresme reclama l’ampliació de l’Hospital de Calella a la Generalitat

  • Dos anys després de l’anunci de l’ampliació de l’Hospital encara no es veu cap avenç

  • Els socialistes demanen les partides pressupostàries per l’ampliació i planificar la quantitat de personal necessari

2022-10-20T16:28:22+01:0020/10/2022|

El Departament de Salut va anunciar l’any 2020 que invertiria 35 milions d’euros per ampliar l’Hospital de Calella. Segons el calendari que van presentar, pràcticament haurien d’estar acabades les obres del nou aparcament de Can Saleta i a mitjans de 2023 haurien de començar les obres de l’ampliació del centre sanitari. A la pràctica, no hi ha hagut cap avenç excepte l’estudi volumètric de l’edifici.

Els socialistes han reclamat a la Generalitat que es compleixi el calendari que va presentar ara fa dos anys i que incorporin al pressupost del 2023, el qual s’ha de portar a aprovació en breu, i també als següents les partides necessàries per garantir que l’ampliació s’executi de forma immediata.

Les diputades maresmenques del PSC, acompanyades dels alcaldables socialistes dels municipis de l’àrea de cobertura de l’Hospital, han registrat una proposta de resolució al Parlament en la que també demanen planificar el nombre de professionals sanitaris que es necessitaran un cop augmenti la superfície de les instal·lacions.

Diputades i alcaldables socialistes registrant les seves demandes al Parlament

La setmana passada, els socialistes van preguntar a la cúpula política de Salut el motiu pel qual encara no han començat els treballs, quina és la data prevista perquè estigui enllestida la finalització i si hi haurà suficient personal. També van requerir informació sobre l’expropiació de l’Hostal Univers. Pel moment, no han obtingut respostes.

L’actual líder del PSC de Calella, Josep Torres, és un dels representants de l’Ajuntament al Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ens gestor de l’Hospital calellenc. El Consell Rector és l’òrgan de govern de la Corporació, el que defineix l’estratègia i els objectius de la institució, i està presidit per l’exsecretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix. Les preguntes i la proposta fetes pel PSC al Parlament dona a entendre que tampoc el Consell Rector coneix els plans de Salut per l’Hospital.

Comparteix el contingut!

Go to Top