L’Ajuntament encomana a Gestvia el projecte del nou aparcament de l’Hospital

El futur aparcament tindrà accés directe des de la N-II, al costat de Can Saleta

  • L’encàrrec de l’aparcament a Gestvia era una formalització; l’empresa pública de mobilitat ja havia tractat el tema. Encara falta la redacció del projecte i dels estudis de viabilitat, així com l’expropiació de l’Hostal Univers, pel que no es veurà cap moviment en, com a mínim, mesos.

2022-12-02T09:12:53+01:0002/12/2022|

El Ple municipal ha votat d’urgència un tràmit que era indispensable: l’Ajuntament ha encomanat a Gestvia, l’empresa pública de mobilitat, que s’encarregui de fer tots els passos necessaris per acabar construint el nou aparcament de l’Hospital, el requisit que va posar Salut per tirar endavant l’ampliació del centre sanitari.

Aquest tràmit arriba dos anys més tard de l’anunci del departament de Salut d’ampliació de l’Hospital, un temps en el que pràcticament no hi ha hagut cap avenç més que algun estudi i un informe de viabilitat econòmica negatiu que amb tota probabilitat passarà a ser positiu.

Els passos de Gestvia

Gestvia contempla en els seus estatuts la construcció d’aparcaments i la redacció i encàrrec dels documents i estudis necessaris per fer-ho. A més, és una empresa -de capital íntegrament públic- que gaudeix d’una economia molt sanejada i amb superàvit any rere any. CALELLA COMUNICACIÓ ja havia avançat que seria Gestvia qui s’encarregaria del nou aparcament; el nou president de la mercantil, Soufian Laroussi, ja havia deixat clar el seu objectiu de posar-ne la primera pedra.

Els primers passos que haurà de fer l’empresa de mobilitat és encarregar el projecte i el pla de viabilitat econòmica, que hauran de tornar a passar pel Ple. Ja hi ha fet un estudi previ que marca que el pàrquing tindrà 12 mil metres quadrats i capacitat per entre 420 i 450 places, amb un pressupost estimat que rondarà els 4 milions d’euros.

També serà necessari que l’Ajuntament adquireixi la titularitat dels terrenys on s’ha de construir; una part és actualment de Salut, pel que només cal que les dues administracions es posin d’acord, i l’altre és de diversos particulars, l’Hostal Univers, pel qual l’Ajuntament té pressupostat mig milió d’euros per expropiar-lo.

L’Hospital després de l’aparcament

Fins que no estigui construït l’aparcament nou al darrere de Can Saleta, no començaran els treballs per ampliar l’Hospital. De totes formes, la Generalitat no ha pressupostat encara l’ampliació, una crítica dels partits polítics, mentre que la ciutadania es queixa que després de l’anunci a bombo i plateret de fa dos anys encara no s’hagi avançat.

Comparteix el contingut!

Go to Top