Urbanisme avala l’ampliació de l’Hospital i la construcció de l’aparcament

  • El vistiplau de la Comissió d’Urbanisme era un simple tràmit

  • Cal pressupostar les actuacions per començar els procediments

Llum verda als canvis de superfície de l'Hospital i l'aparcament

2022-12-13T15:15:47+01:0013/12/2022|

La Comissió territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona ha donat llum verda a l’ampliació de l’Hospital emetent un informe favorable sobre el Pla especial urbanístic que farà canviar la superfície de les instal·lacions, així com també a la construcció de l’aparcament que anirà al costat del centre sanitari i al darrere de Can Saleta.

El vistiplau d’Urbanisme era un simple tràmit, ja que va ser la Generalitat, a través de la Conselleria de Salut, qui va anunciar l’ampliació; era poc probable que un altre Departament de la mateixa Generalitat impedís que es porti a terme.

Aquest mes s’han fet dos tràmits relacionats amb l’ampliació de l’Hospital, malgrat fins ara hi havia silenci.

Fa dos anys que Salut va anunciar l’ampliació, que segons la presentació que va mostrar en la roda de premsa, preveia ampliar en 15 mil metres quadrats les instal·lacions de l’Hospital. Però el calendari presentat porta, precisament, dos anys de retard: hores d’ara hauria d’estar pràcticament acabat l’aparcament i tot just s’ha encomanat a Gestvia el projecte perquè comenci a fer els tràmits.

No obstant, perquè es puguin posar en marxa els mecanismes cal pressupostar les actuacions. Ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Calella han presentat encara els comptes per l’any vinent, ja que encara els estan treballant. Caldrà comprovar si incorporen partides per començar a fer els respectius projectes, indispensables abans de qualsevol obra.

Les promeses de triplicar el nombre de quiròfans i incrementar el nombre d’habitacions, consultoris i llits sonaven molt bé i és una reivindicació històrica del territori l’ampliació de l’Hospital, però els gairebé 35 milions d’euros que s’han d’invertir no són peccata minuta. Segons el calendari ja estripat, a mitjans de l’any vinent haurien de començar les obres, tot i que el requisit era que ja estigués construït l’aparcament perquè s’eliminaran la majoria de places del davant de l’edifici sanitari.

Amb tot, Pineda segueix reservant un terreny a tocar de l’accés a l’autopista per la possible construcció d’un nou hospital comarcal, ben connectat i que trauria càrrega de trànsit a la N-II.

Comparteix el contingut!

Go to Top