La Generalitat estabilitzarà el talús de la N-II de davant de la Creu Groga

  • S’estabilitzaran els talussos des de Calella fins a Caldes d’Estrac

  • La Generalitat expropiarà part dels terrenys del Càmping Roca Grossa i de dos particulars calellencs

2023-03-10T20:57:52+01:0010/03/2023|

La Generalitat estabilitzarà el talús de la N-II en el tram que se situa entre els Codina i el carrer Francesc Macià, just davant de la Creu Groga. Un talús que porta anys tancat amb les conegudes com “new jersey” per separar la muntanya de la carretera.

Aquestes tanques, però, no impedeixen que els vianants passin per aquest tram, el que el converteix en especialment perillós per la poca distància, pràcticament a pams, amb els cotxes, que circulen a una velocitat de 50 km per hora. Fins i tot persones grans, que van des dels Apartaments Codina fins a la farmàcia o al supermercat, que estan ubicats a la part nord de la N-II.

Aquest talús no és l’únic en el que s’executaran les tasques d’estabilització, sinó que es treballarà en tota la carretera nacional des de Caldes d’Estrac fins a Calella. Es tracta d’una zona on s’han produït múltiples esllavissades -una de les més aparatoses va ser a Calella, que va provocar que la carretera estigués setmanes tallada– i també accidents, com és el cas de la caiguda d’un arbre sobre un cotxe que va obligar als Bombers a excarcerar la conductora. Aquests incidents han obligat a la Generalitat a fer actuacions d’urgència com la cimentació del talús del far, on previsiblement no caldrà actuar. Per evitar continuar posant pedaços després de successos, la Generalitat fa un pla conjunt que va iniciar fa dos anys.

A Calella s’estabilitzarà el tram des de la N-II fins pràcticament el carrer Francesc Macià

Expropiació de terrenys

Per tal de portar a terme l’estabilització dels talussos, la Generalitat expropiarà terrenys tant a ajuntaments com a privats. En el cas de Calella, els afectats són el Càmping Roca Grossa, al qual li expropiaran uns 1.300 metres quadrats, i dos particulars

L’expropiació es fa per assegurar les tasques d’estabilització. Per exemple, adquirint part de la muntanya per tal de retirar-la uns metres i separar el talús de la calçada per la qual circulen els vehicles. Això es fa per evitar que un despreniment impacti directament contra els cotxes.

A la resta de municipis en els quals s’estabilitzaran els talussos també hi ha previstes expropiacions, tant d’empreses com de particulars i també municipals, de titularitat dels ajuntaments. Actualment el procés es troba en la fase d’exposició pública dels afectats per l’expropiació.

Estabilitzar abans de pacificar

El procés per estabilitzar els talussos va començar fa anys, però quan cal expropiar terrenys, el més habitual és que s’allarguin. De fet, en aquest temps ha calgut fer actuacions d’urgència com l’estabilització del tram del far. Ara, a més, s’hi afegeix la pressió per la pacificació de la N-II i la creació d’un carril bici, que requereix d’una muntanya assegurada per evitar accidents.

Comparteix el contingut!

Go to Top