Céline Coronil i Josep Grima, dos calellencs a les llistes electorals del 12M

  • Coronil forma part de la candidatura popular que encapçala Alejandro Fernández com a número 35

  • Grima està a la llista de Junts que lidera l’expresident Carles Puigdemont en la posició 74

2024-04-09T14:02:28+01:0008/04/2024|

Dos regidors de l’actual Ajuntament de Calella formen part de les llistes electorals pels comicis del 12 de maig al Parlament de Catalunya. Són Céline Coronil, del PP, i Josep Grima, de Junts, tots dos regidors per primera vegada aquesta legislatura.

Coronil acompanya a Alejandro Fernández en la candidatura popular. La regidora calellenca va de número 35 en una llista integrada per 8 maresmencs. Els noms de les persones incloses a les llistes del PP s’han presentat aquest dissabte.

El mateix dia s’han donat a conèixer els integrants de la candidatura de Junts, encapçalada per Carles Puigdemont i celebrada a Elna, a la Catalunya Nord. De fet, l’expresident s’ha traslladat a l’altra banda de la frontera per poder fer la campanya pels comicis amb la intenció de tornar a Catalunya pel debat d’investidura, previst, com a molt tard, el 25 de juny. Josep Grima forma part de la llista com a número 74.

Coronil i Grima són els únics calellencs que es coneix, pel moment, que formin part de les candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya. ERC, el PSC, els Comuns i la CUP no tenen cap polític local entre els integrants a les llistes, però encara hi ha partits que han de fer les seves presentacions oficials. L’avançament de les eleccions després que els pressupostos de la Generalitat no prosperessin ha obligat a fer els preparatius de pressa i corrents, però no tots els partits van al mateix ritme. El 16 d’abril és la data límit, ja que sortiran publicades les candidatures proclamades.

Els propers passos són el sorteig de les meses electorals, que s’ha de fer entre aquesta setmana i la vinent i la campanya electoral que arrencarà la mitjanit del 25 al 26 d’abril amb l’encartellada tradicional i acabarà el 10 de maig. Qui vulgui votar per correu ja ho pot demanar fins el 2 de maig; a partir del 22 d’abril rebrà la documentació i té temps per dipositar la seva opció fins el dia 8 de maig. El diumenge 12 és quan es posaran les urnes als col·legis electorals.

Comparteix el contingut!

Go to Top