Oleo&Teca: la importància dels productes de la terra

Tres dels propietaris de la botiga Oleo&Teca, situada al carrer Església

  • Oli d’Andalusia, cervesa i conserves de tomàquet de Calella. La botiga Oleo&Teca és un negoci familiar que conjura les arrels andaluses dels seus pares amb la seva ciutat de naixement, Calella.

2021-03-09T21:16:08+01:0009/03/2021|

Enmig de la pandèmia, poc abans de Nadal, una família valenta va obrir una botiga al carrer Església número 58. El seu producte principal: l’oli d’Andalusia, les seves arrels. Però ells són de Calella, per això tenen dues marques calellenques: els productes de conserves Laris i la cervesa Quatre punts. “Nosaltres som nascuts a Calella. Som catalans 100%. Però la nostra sang és andalusa. Tenim molta família allà. Hem volgut portar una part dels nostres orígens”, explica un dels propietaris, Toni Llamas. La resta de persones que han muntat el negoci són la seva dona, Maribel Fontalba, i els seus germans, Mercè i Francesc Llamas. Li han posat de nom Oleo&Teca.

Oleo&Teca és un negoci familiar. Entre els germans atenen la botiga i també porten la part legal, ja que un d’ells és advocat. Un dels fills, a més, és l’encarregat de gestionar les publicacions a les xarxes socials.

La idea de fer una botiga per vendre l’oli de la cooperativa Oleoestepa, de la que formen part, ja els rondava des de feia temps. Però la oportunitat se’ls va presentar fa uns mesos. En Toni i la Mercè Llamas venien del món del turisme, d’agències de viatges, un sector molt tocat per la crisi econòmica derivada de la sanitària. Però van trobar un local que havia quedat buit al carrer Església i es van engrescar. Pel pont de la Puríssima van rebre les claus i el dia 18 de desembre van obrir.

En aquestes dues setmanes, van trucar als proveïdors i van incloure nous productes. En un principi no tenien previst vendre plats preparats, però finalment els van afegir. “Va anar tot rodat”, comenta la Mercè Llamas. Van començar amb uns 30 productes i ara ja en tenen 170. Entre ells, Catànies, les “tortas” d’oli d’lnés Rosales o un vermut solidari a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu. L’últim producte que han afegit és la marca Sa croqueta, de Blanes. “D’aquí pots sortir amb aperitiu, dinar, vi i, si vols, una mica de postre”, afirma la Mercè. Sobre la marxa van pensant en nous productes per incloure a la botiga. Ja tenen en ment incorporar vinagre i sal de la mateixa marca de l’oli i nous productes Inés Rosales.

Un dels productes principals és l’oli de la cooperativa de la que formen part

Van encertar amb el moment d’obertura, just abans de Nadal, perquè els va ajudar a arrencar amb força. De fet, van haver de demanar una nevera més per col·locar els encàrrecs que tenien. Per aquesta festivitat, van vendre moltes caixes amb productes variats, s’han adonat que la gent ha començat a donar-li més importància a un menjar de qualitat.

Els seus clients repeteixen, sobretot, amb l’oli. És un dels productes que més es venen. Les persones que entren a la botiga els felicita per tenir un establiment amb productes diferents als que es poden trobar habitualment.

Ara, en canvi, no hi ha gaire activitat durant els caps de setmana, ja que degut a les restriccions sanitàries les botigues no essencials no poden obrir, i això fa que els calellencs prefereixin passejar pel Passeig de Mar abans que per un carrer Església tancat.

Forces comerciants del carrer Església lamenten l’elevada quantitat que els costa el lloguer del seu establiment. És, de fet, un dels problemes principals de l’artèria comercial de la ciutat. Des d’Oleo&Teca, en canvi, estan molt agraïts amb el propietari, ja que se senten còmodes amb el seu lloguer i han tingut facilitats per posar en marxa el negoci.

Comparteix el contingut!

Go to Top