//El Maresme té 10 alcaldesses

El Maresme té 10 alcaldesses

  • Només un de cada tres municipis del Maresme està capitanejat per una dona

Dels 30 municipis que formen la nostra comarca, 10 estan dirigits per dones, el que representa un 33%. Tot i la diferència, el Maresme està per sobre de la mitjana de Catalunya: mentre que hi ha 761 alcaldes, només hi ha 186 alcaldesses. És a dir, menys del 20% dels pobles i ciutats de Catalunya tenen a una dona al capdavant.

Lina Morales, alcaldessa de Cabrils, és la dona que porta més temps liderant el seu poble a la comarca del Maresme: acumula dos mandats consecutius però tres de forma no continuada. En total, ha estat 12 anys com a alcaldessa. La segueixen Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, Montserrat Garrido, de Sant Pol de Mar, i Esther Pujol, de Tiana; les tres porten 8 anys al capdavant dels respectius ajuntaments.

Blanca Arbell, alcaldessa de Canet de Mar, Rosa Funtané, de Montgat, Sònia Scafa, de Sant Cebrià de Vallalta, i Rosa Pou, de Caldes d’Estrac, acabaran al mes de maig la seva primera legislatura com a alcaldesses.

Les alcaldesses d’Arenys de Mar i de Malgrat de Mar van assumir l’alcaldia després d’una moció de censura als seus respectius municipis. Annabel Moreno complirà tres anys com a alcaldessa a Arenys, mentre que Carme Ponsa en farà dos al capdavant de Malgrat.

2019-03-08T12:57:50+00:00 08/03/2019 | 12:57|Categories: Noticies|
X