10 motius per votar Ciutadans

2019-05-23T10:43:00+01:0023/05/2019|

Els calellencs i calellenques poden triar entre les 8 candidatures polítiques que concorreran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Conèixer en detall els diversos programes polítics pot ser complicat, per això et desgranem els 10 ítems principals amb els quals es presenten Ciutadans.

  1. Punt d’Assessorament a Emprenedors. Amb l’objectiu recolzar als emprenedors, volen crear aquest servei per oferir informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial. Comptaria amb la signatura del Conveni amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. També volen construir Àrees de Promoció Econòmica Urbana per millorar el comerç de proximitat i la implantació de nous negocis.
  2. Comerç ambulant al Passeig Manel Puigverd. El partit taronja planteja una renovació del tram del Passeig comprès entre el bar El Paso i el restaurant La Gàbia donant concessions a comerços de venda ambulant per atraure a ciutadans i turistes.
  3. Sistema de pràctiques públic. Ciutadans proposa crear una borsa de treball, especialment pensada pels més joves, per oferir contractes de pràctiques amb les empreses locals, amb l’objectiu que adquireixin experiència a la pròpia ciutat.
  4. Reducció de preus públics. Ciutadans vol reduir els preus públics per tal d’equiparar-los amb els preus que ofereixen els municipis més pròxims. Entre ells, el preu dels serveis educatius.
  5. Xec guarderia. El partit que encapçala Guillermo Gomis establirà el xec guarderia per finançar íntegrament el cost de les places a les escoles bressol sostingudes amb fons públics. També volen impulsar un programa públic de reutilització de llibres de text, en col·laboració amb les escoles calellenques, amb l’objectiu que els llibres escolars siguin gratuïts.
  6. Programa d’investigació en turisme. Proposen impulsar la creació de programes per investigar el turisme i la seva activitat econòmica juntament amb agents socials i universitaris. L’objectiu és establir plans de desenvolupament a mitjà i llarg termini.
  7. Habitatges col·laboratius o intergeneracionals. Ciutadans vol impulsar noves formes d’allotjament per a la gent gran com llars de convivència intergeneracional o habitatges col·laboratius. També vol obrir un centre de dia públic per a la tercera edat.
  8. Pla de xoc per reduir les emissions de CO2. Tindrà com a objectiu identificar els focus d’emissió de CO2 més importants per realitzar plans d’actuació per reduir-les. Inclourà mesures com fomentar la mobilitat a peu, en bicicleta i transport públic o introduir ordenances amb criteris de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, ampliaran les línies de bus i la xarxa de carrils bici.
  9. Associacions de veïns. Ciutadans promet proporcionar locals i subvencions a les associacions de veïns per tal d’apropar l’administració als calellencs i calellenques.
  10. Millora de l’enllumenat públic. Ciutadans vol pal·liar la sensació d’inseguretat dels veïns augmentant el nombre de faroles a les zones menys il·luminades i fent efectiva la transició definitiva al LED.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 26 de maig és Ciutadans – Partido de la ciudadanía. Aquests són els seus integrants:

  1. Guillermo Gomis Monteoliva
  2. Dominik Andráš
  3. María Olga Herrera Armero
  4. Eliane Teixeira de Souza
  5. Ariane Abad Montoya
  6. Manuel Arjona García
  7. Aroa Sardiña Herrera
  8. Enric Puerto Delcaso
  9. María Rosa Redondo Molero
  10. Rafael Pérez Cabrera
  11. Adela Armero Fernández
  12. Bernardino Herrera Gallego
  13. Michaela Andrášová
  14. Carlos Pertínez Anguita
  15. Júlia Barrero Iruela
  16. Enrique Flores Dolera
  17. Félix Zamorano Benito

Vols saber més sobre Ciutadans? Aprofundim en el programa amb el seu alcaldable, Guillermo Gomis. No et perdis l’entrevista.

Comparteix el contingut!

Go to Top