Com reduir la factura de la llum?

Amb la calor de l’estiu, es dispara el consum de l’aire condicionat i, amb ell, el de l’electricitat. Això fa que la factura de la llum pugi. Una situació que s’allarga també a l’hivern a la calefacció. Molts habitatges no són eficients energèticament, però a vegades tampoc és correcte el comportament dels ciutadans posant temperatures inadequades. Les condicions en les que hauríem de tenir la llar és a 18ºC a l’hivern i 25ºC a l’estiu. Però també hi ha petites coses que podem fer per reduir la factura de la llum:

  • Aprofita les hores de llum solar. Especialment a l’estiu, hi ha més hores de llum. Per això es recomana apagar la llum quan ja entra el sol i, si es pot, adaptar el nostre horari de son al cicle solar.
  • Apaga els aparells que no utilitzes. Les llumetes vermelles que indiquen el mode de repòs continuen consumint. Per això, és recomanable desendollar-les, igual que els carregadors de mòbils i ordinadors que no s’estiguin utilitzant.
  • Revisa que les bombetes siguin LED. La llum LED és de baix consum, pel que es redueix la despesa energètica. Comprova que les làmpades i bombetes de casa siguin d’aquest tipus.
  • Escull bé on col·loques l’aire condicionat. Han d’estar a zones d’ombra i ben ventilades, on no rebin calor de forma directa. Si els sistemes de refrigeració s’escalfen, utilitzen el doble d’energia per refredar i, per tant, puja la factura. Tampoc es poden cobrir amb mobles o acostar-los massa a la paret perquè dificulten la sortida de l’aire.
  • Desconnecta tots els aparells si vas de vacances. La nevera és un dels electrodomèstics que més gasta: representa un 20% de la factura. Tampoc utilitzaràs la rentadora, el rentaplats, el forn o la televisió, per tant, pots desendollar-los.
  • Optimitza l’ús dels aparells. Sempre que puguis, utilitza programes d’estalvi, els anomenats ECO o BIO. Serveixen pel rentaplats, la rentadora i l’assecadora. Duren més temps, però utilitzen menys potència i energia i gasten menys aigua.
  • Aïlla bé la casa. Els sistemes de doble vidre a les finestres redueixen en gran mesura la pèrdua de calor a l’hivern i de fred a l’estiu. També s’aconsella aïllar les parets i les portes tapant bé qualsevol escletxa que hi pugui haver, per exemple, instal·lant borlets.
  • Comprova que la potència que tens contractada és adequada. Potser tens contractada més potència de la que realment necessites pel teu consum diari. Calcula bé la potència que necessites i en el cas que la teva sigui massa elevada, rebaixa-la. Utilitzant per separat els aparells de la casa, no necessitaràs tanta potència.
  • Si has de pintar, escull colors clars. L’habitació semblarà més lluminosa, per tant, necessitaràs menys llum artificial.

La despesa mensual és de 62€ per llar, segons una enquesta que va publicar l’INE (Institut Nacional d’Estadística). Això significa que en una dècada, l’electricitat s’ha encarit un 55%, el triple de la inflació durant el mateix període. Això ha fet que moltes famílies hagin de recòrrer a ajudes externes per fer front a les despeses de la llar on s’hi sumen altres increments com el preu del lloguer o la reducció dels sous, que fan impossible el dia a dia d’una família.

Els calellencs en situació de vulnerabilitat energètica podran demanar assessorament al Consell Comarcal

L’organisme supramunicipal ha creat una oficina itinerant per atendre als ciutadans en situació de vulnerabilitat energètica. Es tracta d’una prova pilot que s’allargarà fins al desembre i que atendrà als 25 municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants, entre ells, Calella. Segons el Consell Comarcal del Maresme, aquest servei neix perquè els Serveis Socials dels ajuntaments es veien sobrepassats pel que fa a aquesta qüestió. En aquests 25 municipis, l’any 2017 es van obrir 1.323 expedients i es van atendre 2.216 persones en situació de vulnerabilitat energètica.

Te dos objectius: d’una banda, defensar els drets de les persones davant de les companyies energètiques i, de l’altra, impulsar actuacions a les llars que contribueixin a fer-les més eficients energèticament.

Aquest servei és personalitzat: s’analitzarà cada cas fent una diagnosi de la despesa, costums i hàbits energètics de les famílies i s’establirà un pla d’actuació. A partir d’aquí es proposaran accions concretes com modificar els contractes amb les companyies, negociar el pagament dels deutes o gestionar els talls de subministrament. També es farà un seguiment per comprovar que la companyia realment baixa la potència i el preu si el consumidor ho demana. Per anar a l’oficina itinerant del Consell Comarcal del Maresme, cal anar prèviament a Serveis Socials de l’Ajuntament.

2019-07-16T12:23:34+01:00 16/07/2019 | 12:23|Categories: Noticies|
X