Foto-Film Calella rep el reconeixement de la FIAP

2020-07-30T14:38:59+01:0030/07/2020|

  • La Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP) ha concedit una placa a Foto-Film Calella pel treball de divulgació de la fotografia que fa a través del Trofeu Torretes de Fotografia.
  • El Trofeu Torretes de Fotografia ha celebrat enguany la seva 44 edició. La pandèmia va obligar a cancel·lar l’exposició dels treballs guanyadors, així com l’acte de lliurament de premis, que tenen lloc en el marc del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que se celebra anualment a l’abril.

La Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP) ha concedit una placa a Foto-Film Calella en reconeixement al treball de divulgació de la fotografia que l’entitat fotogràfica fa a través del Trofeu Torretes de Fotografia des de fa 44 anys.

La FIAP ha volgut reconèixer el treball que any rere any, ininterrompudament des de fa més de 40 anys, Foto-Film ha dut a terme organitzant el Trofeu Torretes de Fotografia. I al seu capdavant, des del primer dia, Joaquim Sitjà, membre de Foto-Film des de fa més de 50 anys i ex-president de l’entitat, de la qual encara forma part de manera molt activa.

El Trofeu Torretes de Fotografia se celebra anualment i està considerat com un dels més prestigiosos d’Espanya. Al febrer es reuneix el jurat qualificador, que pocs dies després dona a conèixer els guardonats, i durant l’abril es poden veure les fotografies premiades a l’exposició que se celebra en el marc del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella que enguany la pandèmia va obligar a ajornar i que esperen poder celebrar a l’octubre; i al juny s’edita un catàleg de gran qualitat a on es recullen totes les fotografies premiades.

En aquesta darrera edició, han participat 431 fotògrafs de 51 països diferents, que van presentar 4.623 fotografies. I es van atorgar 112 premis i mencions.

Trofeu Torretes de Fotografia

El Trofeu Torretes de Fotografia consta de quatre apartats: fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar en tots els seus aspectes, i, des de fa cinc anys, fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes, que es va incorporar amb la finalitat de donar a conèixer els nostres costums i tradicions, especialment als participants d’altres nacionalitats, a través del catàleg que s’edita per a ells al “Torretes”.

Algunes de les fotografies guanyadores del Torretes 2020

Comparteix el contingut!

Go to Top