ERC Calella presenta una bateria de propostes per elaborar els pressupostos

El portaveu del grup municipal, Xavier Ponsdomènech, senyala que “aquest dijous, després d’una primera trobada, hem fet arribar el document de treball a l’Equip de Govern. En aquest, ERC Calella presenta un seguit de propostes que hem treballat de forma rigorosa i  amb la voluntat que puguem avançar cap a una Calella més dinàmica i de prosperitat compartida”. “Totes les idees que posem damunt de la taula estan pensades per millorar el benestar dels calellencs i calellenques. Pensem en una ciutat per a les persones on la cohesió és fonamental”. 

Aprofitant l’oportunitat que ens brinden les negociacions dels pressupostos, des d’ERC Calella volem seguir aportant idees i projectes per tenir una ciutat més ordenada, dinàmica, sostenible, amb justícia social i oportunitats per a tothom. Per aquest motiu, plantegem un seguit de propostes pensades per poder donar resposta als nous reptes de ciutat.

Entre les diferents propostes que hem presentat des del grup republicà destaca la reordenació de l’espai del davant del Mercat Municipal, contemplant accions com un nou accés al pàrquing del Mercat. A més a més, es planteja obrir noves possibilitats i dignificar el conjunt del mateix espai mitjançant diferents actuacions com l’allargament del c. Sant Joan, per aconseguir un major nombre i millor flux de vianants.

Paral·lelament, per promocionar la ciutat des del centre es considera necessari un Punt d’informació i turisme a la Pl. Vicenç Ferrer.

D’altra banda, es requereixen un seguit de millores a la platja per fer-la més accessible a tothom. Entre aquestes, destaca la creació d’una zona adaptada per a persones amb mobilitat reduïda a la platja gran o la Instal·lació de més cordes guia al bot de l’aigua.

En referència al Parc Dalmau, proposem crear-hi un espai de salut amb circuits de gimnàstica i altres elements. De la mateixa manera, requerim arreglar els desperfectes de “La Miranda”. Així com, treballar per la creació de l’”Anella Verda” amb projectes de senyalització.

Així com també es proposa la construcció d’una àrea per a gossos a la platja de Calella, un projecte de jardins verticals per augmentar l’espai verd urbà i un projecte de banc de terres, horts urbans i escolars.

Millorar la mobilitat és un altre dels eixos principals, per fer-la més sostenible i al servei de les persones. Per això, es proposa un Pla d’accessibilitat de voreres de la ciutat i dur a terme millores en els passos soterrats, entre altres.

Per una ciutat cultural proposem una partida de 6.000€ pel fons bibliogràfic i la cobertura del pati de la Biblioteca.

Pel que fa a despesa corrent, s’han presentat també diferents propostes  entre les quals destaca la creació d’un programa de beques adreçades al col·lectiu de gent jove, elaborar el cens d’habitatges desocupats, previst al pla local d’habitatge, com a mesura per millorar l’accés a l’habitatge a la ciutat. Accions per al col·lectiu de gent gran i persones amb dependència com l’increment de la partida de serveis d’atenció domiciliària així com la partida pel servei municipal d’arranjaments a domicili. Aprofundir en la participació ciutadana real amb un projecte de creació de consells veïnals, que serveixin com a òrgans d’interlocució entre l’Ajuntament i la ciutadania i un Pla de xoc per millorar la neteja.

Volem incidir en els projectes de ciutat i planificació del futur. Per aquest motiu hem presentat propostes en diversos àmbits que hem anat treballant en marcs interns de debat amb l’objectiu de continuar el diàleg iniciat.

Podeu consultar les propostes detallades d’ERC Calella en relació als pressupost aquí.

2019-12-03T16:52:49+01:00 03/12/2019 | 20:00|Categories: Informació institucional|
X