10 famílies calellenques es beneficien del Programa d’Arranjament d’Habitatges

Les edats compreses de les persones titulars estan entre els 47 i els 89 anys.

10 famílies de la ciutat han pogut beneficiar-se al 2019 del Programa d’Arranjament d’Habitatges, un programa que té la finalitat de promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida al domicili de les persones grans i de les persones amb discapacitat, per a garantir  les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica. El Programa finança la realització de petites reformes d’adaptació funcional als habitatges i la instal·lació d’ajudes tècniques.

Les diferents reformes que s’han fet afecten al bany de les persones usuàries. En concret s’han realitzat nou substitucions de banyera per dutxa, una substitució de plat de dutxa per dutxa, tres eliminacions de bidet, dos canvis d’aixetes i una adaptació de vàter. Així mateix, en tots els casos s’ha afegit un seient no fixe per tal de poder realitzar la higiene assegut, i s’han col·locat barres de recolzament fixe.

El regidor adjunt a l’alcaldia responsable de l’Àrea de Política Social, Ramon Llamazares, ha valorat aquest projecte:

“Des de Política Social, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, portem a terme aquest servei d’arrenjaments del qual, enguany, s’han beneficiat 10 usuaris/es. És important destacar que no només es porta a terme quan la persona està impedida o amb dificultats de mobilitat, sinó també valorem les propostes d’usuaris que de forma preventiva, i arribats a certa edat, volen fer aquest canvi i disposar de més seguretat a l’hora de dur a terme la seva higiene personal”.

Per a sol·licitar aquesta ajuda, cal dirigir-se a les dependències de l’Àrea de Política Social, situada al c. Sant Jaume, 339 (Fàbrica Llobet-Guri) de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dilluns tarda de 16.00 a 18.30 h.

2020-02-12T22:14:24+01:00 12/02/2020 | 22:14|Categories: Informació institucional|
X