Charles Chaplin serà el fil conductor del FESTIMATGE 2020

2020-02-20T13:00:57+01:0020/02/2020|

  • El XV FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que se celebrarà del 4 al 26 d’abril, centrarà part dels seus actes en el 130 aniversari del naixement de Charles Chaplin.
  • La projecció de “El Gran Dictador”, una Nit Golfa dedicada a conèixer la biografia i el treball realitzat per Charlot, una sessió d’alguns dels seus films en cinema-mut amb acompanyament de piano en directe o el joc “Charlot als comerços” són alguns dels actes que prepara el FESTIMATGE d’enguany.
  • Sense oblidar els dos grans trofeus que s’atorguen. El 26è Trofeu Torretes de Curtmetratges, que aquest dissabte 22 de febrer reuneix el jurat per decidir els curts guardonats,  i el 44è Trofeu Torretes de Fotografia, que tanca la seva recepció de treballs el proper dilluns 24 de febrer.

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva quinzena edició i ho fa incorporant, per primera vegada, un fil conductor a la seva programació. El 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin ha estat la temàtica escollida.

El 16 de abril de 1889 naixia a Londres Charles Chaplin. A l’abril de 2019 s’iniciaven arreu del món els actes d’homenatge en record d’aquest home considerat un dels grans genis de la història del setè art. I en la recta final de la celebració del 130 aniversari del seu naixement, el FESTIMATGE es posa el seu barret, es deixa el seu bigoti i agafa el seu bastó, i li cedeix el protagonisme de la seva XV edició per tancar la celebració que commemora el 130 aniversari del naixement d’aquest gran artista.

El FESTIMATGE 2020 se celebrarà del 4 al 26 d’abril. Fotografia i cinema tornaran a trobar-se a Calella en l’únic festival que els hi dóna un espai conjunt per gaudir de la imatge en totes les seves vessants.

Des de la secció de fotografia, es preparen les exposicions que es podran gaudir durant el festival a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, a la Sala d’Exposicions de la Fàbrica Llobet, un espai de més de 1.000m2, i als aparadors de les botigues de Calella, que enguany a més incorporen el joc “Charlot als comerços”, que convida a tothom que ho desitgi a descobrir els títols dels films que amaguen els cartells que s’hi exposen als aparadors.

Entre els actes habituals del FESTIMATGE es troben exposicions de fotografia, projeccions de curtmetratges seleccionats al 26è Trofeu Torretes de Curtmetratges, que el proper dissabte 22 de febrer reuneix el jurat que decidirà els curts guardonats en l’edició d’enguany, tallers de fotografia, mostra de cinema 9,5mm dins la 47a Trobada Internacional del Cinema 9,5mm, que inclou a més el Mercat del Col·leccionista de Cinema, el 44è Trofeu Torretes de Fotografia, que té encara la seva inscripció oberta fins el dilluns 24 de febrer.

A aquests actes, cal afegir els que homenatjaran el 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin. Entre ells, destaquen la projecció de “El Gran Dictador”, que tindrà lloc el 16 d’abril, dia del naixement d’en Charlot, quan es compliran els 131 anys i es tancarà, per tant, l’any commemoratiu. La Nit Golfa d’enguany també estarà dedicada a aquest geni, en un acte a càrrec del cineasta Raül Contel, que farà un recorregut per la vida i l’obra de l’artista. I no podia faltar una sessió de cinema-mut de Chaplin amb acompanyament a piano en directe amb el mestre Paul Perera.

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 47a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 44 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 26 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: Sala Mozart, Espai Caixa, Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2020 celebra la quinzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. I, com a novetat, inclou una temàtica dins la seva programació: el 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

Pots consultar el calendari d’activitats del Festimatge 2020, aquí

Comparteix el contingut!

Go to Top