Els vigilants de la zona blava faran de prescriptors de les mesures contra el coronavirus

2020-03-15T13:56:44+01:0015/03/2020|

  • El Comitè de Crisi decideix tancar la zona blava mentre duri l’estat d’alarma, posar a disposició de les persones vulnerables un telèfon per assistir-los: 671 067 009, i recomanar que en aquests moments els hotels tanquin.

El Comitè de Crisi de Calella ha acordat aquest diumenge tancar la zona blava mentre duri la situació d’alarma ocasionada per l’epidèmia de coronavirus. La mesura entrarà en vigor a les 00:00h de demà dilluns, 16 de març. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar que les persones quedin confinades a casa seva i no es moguin. Els agents i vigilants de Gestvia que s’encarreguen del control i gestió de les zones blaves passaran a realitzar tasques de suport a les accions contra el coronavirus. De fet, es convertiran en prescriptors de les mesures de seguretat que s’han adoptat per prevenir el contagi de la malaltia. Aconsellaran els vianants sobre la importància de romandre a casa i, quan es surt per causes de necessitat, mantenir la distància prudencial entre persones, evitant el contacte físic i complint amb els consells d’higiene.

També s’ha decidit activar demà el telèfon 671 067 009 per assistir a les persones vulnerables afectades per les mesures adoptades per prevenir l’expansió del coronavirus. No es tracta d’un telèfon d’informació generalista. És un telèfon que vol garantir la coordinació de les persones vulnerables que necessitin assistència amb els serveis corresponents. A més, per reforçar tota l’àrea social municipal, Política Social obrirà tota la setmana, de dilluns a divendres, matí i tarda.

A més, s’està treballant una proposta pel voluntariat social que servirà per ajudar i complementar les tasques que calgui fer durant l’estat d’alarma

  • El Comitè de crisi també ha decidit:

La suspensió de les deixalleries mòbils
Tancar el cementiri
Avisar als restaurants que no poden fer menjar per emportar. És a dir, no podem obrir, cuinar i vendre’l presencialment als clients. Sí que poden fer menjar i portar-lo als domicilis.
Recomanar als hotels que en aquests moments tant delicats caldria mantenir els seus establiments tancats.

  • Un cop més, el Comitè de Crisi ha fet una crida a la responsabilitat de les calellenques i calellencs en el compliment de les mesures que s’ha decidit per part de l’Ajuntament, la Generalitat i el govern espanyol. Per això, es recorda que els ciutadans només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per a les següents activitats:

Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat
Assistència a instal·lacions sanitàries.
Desplaçament al lloc de treball per a prestació laboral, professional o empresarial.
Tornar al lloc de residència habitual.
Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
Desplaçament a entitats financeres.
Per causa de força major o per situació de necessitat.
Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada.

El comitè de Crisi és un òrgan executiu creat per l’Ajuntament per fer un seguiment exhaustiu del coronavirus al municipi. Està presidit per l’alcaldessa, Montserrat Candini, i en formen part, el tinent d’alcaldia responsable de les Àrees de Territori i Innovació, Marc Buch, el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Seguretat, Josep Torres, el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Serveis de Ciutat, Albert Torrent, el regidor adjunt a l’alcaldia responsable de l’Àrea de Salut, Ramon Llamazares; la Secretària General de l’Ajuntament, Mercè Mena; l’inspector en cap de la Policia Local, Joan Vilademat, i la representant de la Corporació de Salut Maresme i La Selva, Judit Pedemonte.

Comparteix el contingut!

Go to Top