Aprovat un paquet de mesures econòmiques destinades a ciutadans, empreses i autònoms

  • El Comitè de Crisi suspèn tots els terminis de pagament de taxes, impostos i preus públics mentre duri l’emergència sanitària pel coronavirus.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha signat un decret amb un paquet de mesures tributàries i econòmiques que han de servir per pal·liar els efectes de la crisi sanitària a Calella, provocada pel coronavirus. La mesura, discutida pel Comitè de Crisi, persegueix sobretot donar una mica d’oxigen a uns dels sectors econòmics més importants de la ciutat com són els autònoms. Per aquest motiu s’ha decidit:

  • Suspendre tots els terminis de pagament de tributs (impostos, taxes i preus públics) així com la resta de terminis administratius amb efectes tributaris.
  • Ordenar la devolució d’ofici de totes aquelles autoliquidacions efectuades per ocupacions de la via pública i per la prestació de serveis municipals que no es puguin dur a terme o hagin estat suspeses.
  • Reduir proporcionalment als dies de tancament forçós les taxes i/o cànons concessionals que afectin a totes aquelles activitats privades o serveis municipals que en aplicació del Decret del govern espanyol  hagin de romandre tancades.
  • Agilitzar en la mesura del possible el pagament als proveïdors de l’Ajuntament per no debilitar la seva economia.

Aquest paquet de mesures, per posar alguns exemples, afecta directament les taxes per l’ocupació de la via pública (taules de bars i restaurants…), la taxa d’escombraries, els abonaments de Gestvia, els preus públics de l’Escola Bressol El Carrilet, el servei de psicologia, entre altres.

En paral·lel, el govern de la Generalitat ha aprovat una prestació econòmica, de fins a 2.000 € per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica. Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i preveu beneficiar unes 4.500 persones treballadores autònomes.

D’altra  banda, el Comitè de Crisi ha decidit:

  • Anul·lar el Catalunya Break, el concurs-festival artístic multidisciplinari de música, teatre, etc.
  • Ajornar el Festimatge, el festival de la imatge de Calella.
  • Anul·lar els casaments previstos fins al 31 de març.
  • Anul·lar la mitja Marató.
  • Anul·lar el Torneig d’Handbol “Ciutat de Calella”

El Comitè de Crisi vol recordar la importància que la ciutadania es quedi confinada a casa seva amb l’objectiu de no escampar la malaltia. També es vol insistir en les mesures d’higiene que són un primer estadi gens menyspreable per frenar el coronavirus.

Per últim, el Comitè de Crisi ha agraït la predisposició de les calellenques i calellencs, i de les empreses de serveis a seguir les recomanacions per combatre la malaltia.

2020-03-17T12:58:01+01:00 17/03/2020 | 12:58|Categories: Informació institucional|
X