La Policia Local posa 12 denúncies per incomplir el confinament pel coronavirus

El Comitè de Crisi acorda lliurar en mà als responsables de les obres en curs un document on s’adverteix dels riscos de la malaltia i de les condicions de treball que han d’observar. La policia els fa signar el document assegurant que l’han rebut i són conscients de la seva responsabilitat.

La Policia Local ha denunciat 12 persones de Calella per incomplir les condicions de confinament que s’han decretat per evitar la propagació del coronavirus. Durant els últims dies totes les autoritats sanitàries a escala de la Generalitat i del govern espanyol, i els responsables institucionals de l’Ajuntament de Calella, del govern de Catalunya i del d’Espanya han reclamat a la població que facin un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva i que romanguin confinats a casa seva. I han demanat que no se surti si ho és en els casos d’estricta necessitat especificats en el decret del govern espanyol, en les instruccions de la Generalitat i els bans i decrets de l’Ajuntament.

L’incompliment reiterat ha obligat a la Policia Local a actuar per preservar la salut de la població. Les denúncies estan emparades en el precepte de “desobeir els preceptes del confinament” que es recullen a la Llei 4/2015. En cas que l’expedient que es tramiti acabi en una sanció, pot acabar amb multes que van dels 601 € fins als 30.000 €.

Les persones denunciades s’estaven al carrer sense cap motiu que ho justifiqués, en un moment tan delicat i on totes les mesures de protecció i autoprotecció són imprescindibles: no anaven a la farmàcia, no atenien els requeriments d’un familiar malalt, no anaven a comprar… Senzillament sortien a passejar, a petar la xerrada amb els amics al mig del carrer, a buscar wifi en plena nit… qüestions que en condicions normals serien inqüestionables però que en una situació d’estat d’alarma i de petició de confinament representen un incompliment de les normes de salut pública.

D’altra banda, el Comitè de Crisi ha acordat que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra facin patrulles mixtes per fer complir els protocols contra el coronavirus. Es faran a les principals vies de la ciutat i serviran per evitar que la ciutadania es relaxi i compleixi les normes de confinament.

TEMA OBRES. La Policia Local recorrerà totes les obres que es fan a la ciutat per recordar-los la recomanació del Comitè de Crisi d’aturar totes les activitats. Els agents lliuraran al responsable de l’obra un document advertint de les obligacions d’adoptar les mesures de seguretat adients per protegir els seus treballadors de l’epidèmia. El document l’hauran de llegir i signar assegurant que entenen el seu contingut i es fan responsables de tot el que s’hi diu:

  • S’insta als promotors, constructors i contractistes a paralitzar les obres en les quals no es pugui garantir la seguretat i salut dels treballadors i de la resta de persones que hi intervenen.
  • Es recorda a les empreses que no vulguin aturar la seva activitat que els correspon a elles garantir la seguretat i salut dels treballadors adoptant les condicions que ho facin possible: garantir la distància mínima entre treballadors i personal d’1 metre i evitar aglomeracions de treballadors.
  • S’insta a establir protocols de protecció dels treballadors i els controls de mesura de la temperatura personal a l’entrada de l’obra.
  • S’exigeix que si hi ha qualsevol indici que algun treballador presenta símptomes de la malaltia o de contacte amb algú encomanat, s’haurà de seguir estrictament el protocol sanitari establert, paralitzant immediatament l’obra, comunicant-ho a tots els contractistes, subcontractistes, autònoms i a la direcció facultativa que hagin pogut estar a l’obra durant els 15 últims dies.
  • Es recorda als treballadors i personal de l’obra que estan obligats a complir les condicions de seguretat.
  • També es recalca que els treballadors tenen el dret d’abandonar el lloc de treball si consideren que l’activitat comporta un risc greu per a la seva vida o per a la seva salut.

MENJAR A DOMICILI. El Comitè de Crisi, en contacte permanent amb els restauradors i cases de menjar de Calella ha elaborat un llistat amb els establiments que oferiran menjars a domicili. Aquests establiments són els que oficialment faran aquest servei i compliran totes les mesures de seguretat i higiene que pertoca a una situació com l’actual. Són:

Restaurant Marina Cuina italiana 93 766 14 40
Casa Carlos Cuina mediterrània i de mercat 93 769 05 74
The Taj Cuina hindú 647 950 418
El Torpe Entrepans i tapes 639 573 048
Macanudo Cuina argentina 93 142 83 19 / 722 274 720
Pizzeria Univers Cuina italiana i plats combinats 680 261 566
2020-03-18T13:41:52+01:00 18/03/2020 | 13:41|Categories: Informació institucional|
X