Calella suspèn el mercat del dissabte i estudia limitar l’horari de tancament de les botigues

  • La bossa de voluntaris creix i ja arriba gairebé a la cinquantena. Política Social telefona a 189 persones grans vulnerables per saber com es troben i si tenen alguna necessitat.  

El Comitè de Crisi ha adoptat diverses decisions en la seva reunió d’avui que tenen la seva repercussió en la vida de la ciutat. D’acord amb els criteris de limitació de moviments per evitar la propagació del coronavirus s’ha decidit suspendre el mercat dels dissabtes. Tot i que, en primera instància hauria de poder-se obrir als productes d’alimentació, el Comitè de Crisi ha considerat que genera un moviment de persones de Calella i d’altres punts de la comarca que va en contra de la norma general: que la gent es quedi a casa i que no hi hagi concentracions de persones en espai on no es pot garantir la separació necessària des del punt de vista de la salut pública.

També s’ha posat damunt la taula estudiar fixar uns horaris de tancament de les botigues que legalment poden continuar treballant (alimentació, begudes, menjar per animals…) per ajudar al confinament de la població el màxim temps possible. Ja s’ha començat a contactar amb el sector per fer-ho possible. Cada vegada més, els responsables de salut d’arreu estan donant el missatge que una de les millors fórmules per frenar la propagació de la malaltia és no sortir de casa. Aquesta limitació en l’horari de tancament de les botigues no afecta en cap cas a les farmàcies, que mantenen el seu règim habitual.

Voluntaris

La bossa de voluntaris creix cada dia. Ara ja són gairebé 50 les persones que s’hi han apuntat a través del telèfon 661 026 296. I d’acord amb Política Social es continua donant servei a les persones i famílies més vulnerables. En les darreres hores s’ha ajudat 16 persones en feines tan rutinàries però imprescindibles com anar a comprar, baixar les escombraries o anar a la farmàcia.

Una part d’aquests serveis ha sigut el resultat de les 189 trucades que Política Social ha fet a la gent gran en dos dies per saber com estan.

Altres acords del Comitè de Crisi són:

S’ajornen les activitats del Vincula’t. Quan es vagin programant s’informarà adequadament.
S’ajorna el Calella Film Festival.
S’ajorna la Fira Renaixentista

Durant el dia d’ahir, la Policia Local no va haver de fer cap denúncia per haver trencat el confinament. Això vol dir que la ciutadania de Calella és molts conscient de la importància de mantenir les mesures de seguretat contra el coronavirus. La Policia Local i els Mossos van continuar fent controls i van tenir molta presència arreu de Calella per fer complir les normes. Aquest divendres, de bon matí, s’ha hagut de denunciar tres persones, dues per anar a pescar a la platja i una per anar-hi a fer meditació. Si l’expedient resultant de les denúncies acaba amb una multa, la sanció pot anar de 601 € a 30.000 €.

2020-03-20T15:44:46+01:00 20/03/2020 | 15:44|Categories: Informació institucional|
X