La Policia fa 2 detencions i 6 noves denúncies per trencar el confinament contra el coronavirus

  • Política Social ja ha fet gairebé 300 trucades a persones grans que viuen soles per saber com estan, si tenen alguna necessitat i estar una mica per ells, i que no se sentin sols.  

La Policia Local ha realitzat dues detencions en relació amb el trencament del confinament decretat per aturar la propagació del coronavirus. Els detinguts formaven part d’un grup que estava al carrer passant el temps i que no van voler fer cas a les indicacions de la patrulla de la policia. Els dos detinguts no solament van ignorar els requeriments de tornar a casa seva sinó que es van enfrontar amb la policia, en una clara actitud de desobediència i de resistència a l’autoritat. Aquest són els dos primers detinguts a Calella per no voler respectar el confinament.

La Policia també ha posat 6 denúncies més a ciutadans que reiteradament circulen pels carrers per motius que no tenen res a veure amb el que estipula el decret aprovat pel govern espanyol. Amb aquestes 6 noves denúncies ja en sumen 33 des que va entrar en vigor la norma de restringir la circulació.

Aquest dissabte, la Policia ha fet controls a les entrades i sortides de Calella per evitar la mobilitat injustificada. Els agents s’han trobat que persones provinents d’altres municipis de la comarca pretenien creua la ciutat per anar a comprar a altres punts. En tots els casos, la Policia els va fer tornar als seus punts d’origen amb la indicació que no està justificat anar d’un poble a l’altra per comprar.

El Comitè de Crisi els ha demanat que no relaxin els controls i que siguin contundent amb els infractors. D’acord amb el suggeriment del Departament d’Interior de la Generalitat, també s’ha instat a cos policial a què demani als conductors el Certificat Autoresponsable de Desplaçament, un document s’acrediti el recorregut (origen i destí) i motiu. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ja ha dit que si es falseja la declaració pot ser motiu de denúncia per part de la Policia.

POLÍTICA SOCIAL. Des que ha començat la crisi sanitària, Política Social ha fet en total 280 trucades a gent gran. El prioritzen les persones més grans (al voltant dels 80 anys) que viuen soles i que no disposen d’una xarxa familiar prou sòlida de contenció. Es parla amb ells per si tenen alguna necessitat urgent o, en moltes vegades, se’ls dona conversa. És gent sola a qui li cal una mica de suport.

L’Ajuntament manté activats els telèfons 671 067 009 (per facilitar el contacte de les persones més vulnerables amb els serveis socials) i el 661 026 296 (destinat als voluntaris).

2020-03-21T13:36:09+01:00 21/03/2020 | 13:36|Categories: Informació institucional|
X