L’Ajuntament decreta que totes les botigues tanquin a les 20 h, tret de les farmàcies

  • La Policia Local ha denunciat a 6 persones més aquest diumenge per no complir les normes de confinament contra el coronavirus. Amb aquestes, ja puja a 49 el total de denúncies de la policia. Les multes van dels 601 als 30.000 €.

El Comitè de Crisi ha volgut fer un pas més en l’intent de limitar al màxim els moviments dels calellencs i calellenques amb l’objectiu d’ajudar-los a mantenir-se confinats el màxim temps possible. Per això, l’alcaldessa Montserrat Candini ha signat un decret on delimita l’horari de tancament de totes les botigues de la ciutat, tret de les farmàcies. A partir d’ara, a les 20 h totes les botigues d’alimentació, menjar per animals, etc. que amb la normativa de l’estat d’alarma poden tenir obert hauran d’haver abaixat la persiana.

El Comitè creu que no és congruent reclamar que les persones no surtin de casa seva, limitar al màxim les activitats i que alguns establiments comercials d’alimentació estiguin oberts fins a altes hores de la nit. La Policia Local s’encarregarà d’inspeccionar que es compleixi el decret.

POLICIA. La Policia Local va fer diumenge 6 denúncies per no complir la normativa sobre confinament. Persones que anaven per carrer sense cap dels motius contemplats en el decret que ho regula. Joves d’entre 19 i 34 anys que havien quedat amb algun amic, que anaven a veure la xicota, a l’oncle o que havien sortit a passejar. També es va denunciar una persona de setanta-un anys. Des que va entrar en vigor la norma de confinament, la Policia Local ja ha sancionat 49 persones. Les multes per aquestes infraccions van des de la més baixa de 601 € fins a la més alta de 30.000 €.

Diumenge es van continuar fent controls, 2 al matí i 2 tarda a la carretera N-II, i els cotxes-patrulla van informar a través de la megafonia de la necessitat de quedar-se a casa.

El Comitè de Crisi també ha donat compte que el Document Nacional d’Identitat (DNI) i el Carnet de Conduir que hagin caducat aquests dies s’han prorrogat fins que passi la situació actual.

AUTÒNOMS. L’Ajuntament ha informat als 1.500 treballadors autònoms que hi ha a Calella de la línia d’ajuts de la Generalitat pels afectats econòmicament pel coronavirus. Serà una prestació econòmica de fins a 2.000 € per als autònoms –persona física-, que acrediti una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat. El requisit és estar donats d’alta en activitats que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.

ELS ACORDS DEL COMITÈ TRADUÏTS A 7 IDIOMES. Amb l’objectiu que els acords del Comitè de Crisi arribin al màxim de persones que viuen a la ciutat s’han traduït a 7 idiomes. A més de català i castellà, s’ha utilitzat l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab i el xinès. El document és al portal web de l’Ajuntament.

GESTIÓ DE RESIDUS. El Ministeri de Sanitat ha fet un seguit de recomanacions pels residus en llars amb persones amb casos positius de coronavirus.

  • Els residus (guants, mocadors, mascaretes) s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un cubell d’escombraries a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.
  • Aquesta bossa (BOSSA 1) s’ha de tancar i posar dins d’una segona bossa (BOSSA 2), a la banda de la sortida de l’habitació, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.
  • La BOSSA 2 va al contenidor de fracció-resta dels residus domèstics (BOSSA 3).
  • Immediatament després s’ha de fer una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys de 40-60 segons.
2020-03-23T19:17:29+01:00 23/03/2020 | 19:17|Categories: Informació institucional|
X