La Corporació comença a fer tests serològics als professionals aquest divendres

2020-04-24T11:05:59+01:0024/04/2020|

  • Els ha distribuït la Diputació de Girona i es comencen a fer a les persones dels serveis que estant més exposades a pacients Covid-19

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a través de la unitat de Salut Laboral, ha començat aquest divendres a fer tests ràpids de detecció de la Covid-19 als professionals que actualment es troben més exposats a pacients amb coronavirus per conèixer la seva immunitat davant de la malaltia. Es tracta de proves d’anticossos que permeten saber si la persona ha passat la Covid-19 o té certa immunitat davant el virus per algun altre motiu.

Aquests tests serològics, que ha distribuït la Diputació de Girona als hospitals, així com als centres d’atenció primària de les comarques gironines, i en aquest cas també dels centres de l’Alt Maresme, són una eina més a l’abast de la Corporació. Amb independència de la
realització d’aquestes proves, els professionals que han presentat simptomatologia compatible amb el virus SARS-CoV-2 se’ls hi fa la PCR.

Per ara, el nombre de proves que ha arribat és limitat motiu pel qual es començaran a fer els tests a les persones dels serveis que estan més exposades a pacients Covid-19, com són el personal de Medicina Interna, de les Urgències i les Emergències, els professionals de les plantes d’hospitalització amb pacients positius, quiròfan, anestèsia o els portalliteres. Per fer la prova s’habilitarà un espai a cada hospital, Calella i Blanes, i es preveu fer-ne unes 50 al dia entre ambdós centres.

Amb aquestes proves serològiques s’espera poder calcular quina part de la plantilla de la Corporació ha superat la malaltia i quina és encara susceptible de ser contagiada. D’aquesta manera, es podran conèixer millor els efectes interns de la pandèmia i es facilitarà la redistribució de tasques per minimitzar riscos.

Comparteix el contingut!

Go to Top