L’Ajuntament dedica el Premi Ciutat de Calella a les víctimes de la COVID-19, voluntaris i personal sanitari

2020-06-30T09:58:28+01:0030/06/2020|

  • Els premis s’entregaran dissabte 25 de juliol en un acte a l’aire lliure al Passeig de Manuel Puigvert.

El Premi Ciutat de Calella té aquest any un to diferent i especial. La novena edició del guardó més representatiu de la ciutat servirà per recordar i homenatjar les persones que han traspassat en aquest moment de pandèmia de la COVID-19, i també a homenatjar a aquells que amb el seu treball han ajudat la població en uns moments especialment delicats: voluntaris i personal de l’àmbit sanitari.

Així, el reconeixement institucional es concretarà amb el Premi Ciutat de Calella a la Memòria, en record a totes aquelles persones que han perdut la vida durant la pandèmia de la COVID. Es tracta d’un acte d’estima cap a les famílies i amics d’aquells que ja no hi són; és una manera de dir-los que la comunitat que els aplega, l’entorn on han nascut o viscut els trobarà a faltar. És un dol compartit.

Premi Ciutat de Calella a la Solidaritat. És un reconeixement a tots els voluntaris que amb el seu treball, el seu altruisme i el seu bon esperit han volgut dedicar el seu temps a ajudar als altres, a facilitar la vida d’aquelles persones que més ho han necessitat. En el fons, és un elogi a la condició humana.

Premi Ciutat de Calella a la Vida. Ha estat un clam unànime de la societat calellenca i de tota la societat catalana el reconeixement a les persones que treballen a la sanitat (des dels metges i metgesses, passant per les infermeres i infermers fins al personal de la neteja) com els “àngels blancs” que han salvat vides, arriscant la seva vida. Tots sense excepció han rebut el reconeixement d’una societat que els vols agrair el seu esforç, el seu risc, el seu compromís, la seva professionalitat i la seva generositat en un moment únic que la història recordarà. Per això, el Premi Ciutat de Calella a la Vida està dedicat i personalitzat a ells. No és un reconeixement de l’Ajuntament, ha estat un reconeixement de tota la societat que cada dia, a les 20 h, sortia a aplaudir a les persones dels centres sanitaris per donar-los les gràcies.

Els tres premis s’entregaran el 25 de juliol en un acte que es farà al Passeig de Manuel Puigvert. Per una vegada, el premi surt de la sala tancada on normalment es fa l’acte per anar a l’espai comú on transcórrer bona part de la vida de les calellenques i calellencs. És un missatge d’apropament, de portar a la gent allò que és seu; de subratllar la força d’una comunitat que han lluitat plegada per superar la crisi sanitària.

L’escenari on se celebrarà l’acte del Premi Ciutat de Calella estarà al costat del mar. El missatge és clar: l’horitzó, el camí que ens queda per recórrer, és el que simbolitza les esperances de futur de tota una ciutat. L’horitzó no té límits, igual que la memòria, la solidaritat i la vida.

L’acte comptarà amb totes les mesures de seguretat per evitar la propagació del virus.

Comparteix el contingut!

Go to Top