Els hotels post-covid: com s’ha adaptat el Bernat II

2020-08-10T10:30:27+01:0010/08/2020|

  • Bufet assistit, reforç de l’equip de neteja, reducció d’aforaments, canvis d’horaris. Igual que molts establiments, l’Hotel Bernat II ha hagut de fer modificacions per poder obrir durant aquesta temporada inusual. S’han assessorat per un laboratori extern per assegurar que es compleixen els protocols anti-covid.

L’Hotel Bernat II és un dels que més ocupació té enguany a Calella. Està enfocat a un públic familiar nacional, molts d’ells repeteixen cada any, això és el que l’ha salvat. Molts hotels de Calella no han obert, i d’altres s’han vist abocats al tancament enmig de la temporada, especialment els que es dirigien a un públic internacional que no ha vingut a Calella després que el seus governs desaconsellessin viatjar a Catalunya. Tot i així, el Bernat II també té un cert volum de turista francès.

Va començar la temporada turística en una data atípica: el 24 de juliol. Volien obrir abans, però no es van arriscar degut al baix volum de reserves. Les estades dels turistes han canviat: ara són més curtes i reserven a l’últim moment. Els preus, a pràcticament tots els establiments, han anat a la baixa. El comportament del turista també ha canviat, ja no fan excursions, sinó que es queda més a l’hotel o al municipi.

Per dins l’establiment hoteler també ha canviat, adaptant-se a l’època covid. “Tenim dues preocupacions: la seguretat del personal i la seguretat del client. Per nosaltres eren primordials abans d’obrir”, assegura el seu director, Xavier Pedemonte. Per això, han reforçat la plantilla de l’àrea de neteja. Una persona està constantment netejant els punts de més contacte, com el passamans de l’escala o els botons de l’ascensor. Els lavabos es netegen 6 vegades al dia, mentre que abans es netejaven 4 cops. El laboratori Biotecnal és qui ha verificat que l’hotel compleix tots els protocols implantats.

Pel que fa a les habitacions, el director de l’hotel comenta que “hem avançat el check out, era a les 12h i hem demanat a les 11h, per tenir més temps per ventilar, la neteja ja es feia a fons abans. Cal netejar els filtres dels aires condicionats i fa que el procés sigui més lent”. També han tret allò prescindible, com els fulletons informatius i els coixins o les flassades extra que hi havia als armaris. Han deixat el sabó i el gel, però han tret la resta d’amenities, és a dir, de productes de bany.ç

Per accedir a la piscina s’havia de reservar hora a recepció; d’aquesta manera s’asseguraven que no hi ha més gent que la permesa dins el recinte de la piscina. Han vist que no és pràctic i ara en limiten l’aforament controlant-ne l’accés però l’horari és lliure.

De bufet lliure a bufet assistit

L’entrada també s’ha adaptat a les mesures de distància, així com el menjador, que ha reduït l’aforament de 400 persones a 233. “Abans, l’horari d’entrada al menjador era lliure. Ara, degut a la reducció del 40% de l’aforament del menjador, s’assigna horari d’entrada tant pel dinar com pel sopar per garantir no tenir sobreocupació”, explica Pedemonte.

Al bufet, els clients ja no poden agafar ells mateixos el menjar. S’ha reforçat la plantilla, destinant cambrers a servir els productes. A més, s’han tapat les vitrines del menjar amb vidres protectors.

S’han marcat al terra del menjador els circuits per evitar que els clients coincideixin entre ells. D’aquesta manera es pot comprovar per on s’entra i se surt. Al mateix temps també dóna una sensació de seguretat.

Sense animació ni zona de jocs

Per evitar moments d’aglomeració, han suprimit l’animació i el miniclub. També s’han tret els billars, taules de tennis taula, futbolí i les màquines expenedores d’aliments, elements que utilitzen, sobretot, els més joves.

Una situació excepcional

L’hotel ha hagut d’augmentar personal de neteja i del menjador, ha fet modificacions que han suposat una inversió, però ha assumit el cost, perquè segons el seu director, “és una situació excepcional”.

Tant excepcional que la guingueta que tenen a la platja, el Bahari, només obre el cap de setmana. Com que hi ha molt pocs turistes a la platja, no obren entre setmana.

Incertesa pel turisme esportiu

Per Xavier Pedemonte, la gran incògnita és què passarà a partir de l’1 de setembre amb les estades esportives. La temporada es presentava molt bona, fins que la pandèmia ho va aturar tot. Tenen reserves però no saben què passarà. Serà decisiva la celebració –o no– de l’Ironman. De fet, serà dels dos Ironman, ja que en un mateix dia s’haurien de celebrar el del maig, que es va haver de cancel·lar, i el de l’octubre.

El personal es divideix en blocs

Els treballadors de cada secció es divideixen en dos blocs que van sempre junts. D’aquesta manera, volen reduir els contactes innecessaris. Els més de 50 empleats que treballen a l’hotel tenen un menjador a part on poden descansar.

A tot el personal se li pren la temperatura a diari quan comença el seu torn.

Comparteix el contingut!

Go to Top