El Govern haurà de modificar el projecte de Can Saula perquè tiri endavant

  • Detall ornamental de la balconada principal de Can Saula
  • A l’aire el futur de Can Saula. Mentre el Govern proposa convertir-lo en un centre cívic, ERC i CeC hi contemplen uns altres usos. Cs no veu la proposta amb bons ulls i la CUP no es posiciona. Presumiblement, el Govern haurà d’adaptar el projecte per rebre suport d’algun dels partits de la oposició.

2020-11-23T21:12:24+01:0023/11/2020|

A falta de la informació detallada sobre l’acord entre l’Ajuntament i la Fundació Privada Germanes Saula Palomer, els partits de la oposició no compren la proposta del Govern de crear un nou centre cívic a Can Saula. Tot i que ERC no tanca la porta a aquesta possibilitat, veu amb més bons ulls convertir l’edifici en una pinacoteca municipal. El projecte dels republicans té més semblances amb el de Calella en Comú, que farien de Can Saula un espai museístic.

Ciutadans, el partit que habitualment dona suport al Govern, no creu que sigui el moment de fer un centre cívic, de fet, consideren que la demanda d’un espai d’aquestes característiques és baixa. Per tant, el Govern haurà d’adaptar el projecte, modificant-lo en la línia d’ERC o dels comuns per tal que tiri endavant.

La proposta de l’associació de veïns Calella Centre també s’assimila als projectes dels partits d’esquerres: consideren que podria ser un futur museu o un centre d’estudis del modernisme. Estan a favor d’un centre cívic, però el preferirien al carrer Jovara perquè li donés vida.

La CUP és l’únic partit que encara no s’ha pronunciat. Tenint en compte la ideologia del partit cupaire i les condicions que han transcendit de l’acord entre Ajuntament i Fundació, segons les quals el consistori es compromet a fer el manteniment de l’edifici i de la col·lecció privada de pintura de la família Humet-Saula per retornar a la Fundació un cop passats els 30 anys que dura la cessió, no sembla que la CUP hi vagi a votar a favor.

Calella ja compta amb centres cívics, tot i que no se’ls anomena així. Tant la Fàbrica Llobet com Can Saleta són espais culturals o socials on es porten a terme activitats i conviuen administració i entitats. Fins i tot al Mercat municipal s’hi porten a terme activitats de les entitats de la ciutat. La Fàbrica Llobet aglutina un hotel d’entitats, senyalitzat a l’edifici. Però té molt de potencial que no s’aprofita. De fet, els comuns demanen que es desenvolupi el pla d’usos, fet des de l’any 2014 però encara no implementat. CeC considera la Fàbrica el lloc ideal per ubicar el nou centre cívic. També ERC considera que cal habilitar-lo en un equipament ja existent, alhora que planteja posar al dia el Pla d’Equipaments Culturals.

La gran majoria de partits portava al seu programa electoral la creació d’un centre cívic. El partit més allunyat d’aquesta idea és, en aquests moments, Ciutadans. La formació taronja creu que els diners han de destinar-se a qüestions més rellevants, com la gestió de la pandèmia.

Comparteix el contingut!

Go to Top