Setemcat: la prevenció de riscos laborals i la protecció de dades, en auge per la pandèmia

Setemcat s'ha traslladat recentment a unes noves oficines al carrer Costa i Fornaguera

  • La pandèmia ha provocat grans danys a l’economia. Molts sectors s’han enfonsat. Però d’altres han crescut motivats per la situació de crisi. És el cas de la prevenció de riscos laborals i la protecció de dades.

2021-02-28T20:08:50+01:0028/02/2021|

Setemcat és una empresa calellenca dedicada als serveis tècnics empresarials. Degut a la pandèmia, han hagut de gestionar molts ERTOs. Han notat que a Calella s’ha partit molt, més que a altres ciutats costaneres dedicades al turisme. També han hagut de redactar molts protocols i fer formacions. “Les empreses han fet un tomb important en la formació dels seus treballadors. Han aprofitat aquest parèntesis que ha estat la pandèmia per fer totes les formacions de prevenció”, explica Xavier Mesegué.

A través de l’Associació Turística de Calella (ATC), van fer tres jornades de formació sobre la COVID-19 pels hotelers donant eines sobre prevenció de riscos laborals, protecció de dades i serveis laborals. Al final de la temporada turística van fer una altra jornada, aquest cop amb l’advocat laboralista, explicant als empresaris com havien de procedir amb els treballadors que tenien en ERTOs.

Una altra de les tasques a les que s’han dedicat durant la crisi sanitària és a adaptar la feina de l’oficina al teletreball. Tenir els empleats treballant a casa implica canvis en els contractes i en la seguretat dels ordinadors, entre altres qüestions.

Servei 360

Setemcat va néixer al 2014 de la mà de Xavier Mesegué, auditor de protecció de dades, que va independitzar-se i va obrir el seu propi despatx. Al 2015 va entrar la seva dona, Gemma Pera, tècnica de prevenció de riscos laborals. L’any 2018 van contractar al primer treballador. Ara ja en són 7.

Xavier Mesegué i Gemma Pera, fundadors de Setemcat

Durant aquests anys han anat augmentant els perfils professionals per tal d’oferir un “servei 360”: donar una solució integrada, que una única empresa aglutini tots els serveis. Era el seu objectiu des del principi, ja que se’n van adonar que les empreses tenien els serveis externalitzats amb molts proveïdors, però la pandèmia ho ha accelerat. “Vam detectar que el fet que hi hagués tant de proveïdor pel mig feia que el preu final fos una barbaritat”, explica Mesegué. La seva visió va resultar ser encertada: les empreses els contracten per un servei però després de fer números veuen que els surt a compte perquè es redueix el preu i tenen un únic interlocutor.

La forma de treballar de Setemcat és integrar-se a l’empresa dels seus clients per tal de donar un bon assessorament.

A més de la prevenció de riscos laborals i la protecció de dades, també disposen de servei jurídic laboral, recursos humans, comptabilitat i fiscal, ciberseguretat i assegurances per empreses. La diversitat de perfils els ha portat a que “quan llegim una normativa, moltes vegades som capaços de començar a veure-li tots aquells fils que pengen d’aquella normativa”, diu la Gemma Pera, així es distribueixen la feina.

Canvi de local

En plena pandèmia van canviar-se a unes noves oficines. Ara estan de cara al públic, a peu del carrer Costa i Fornaguera. Es van estar plantejant si feien o no la inversió, però finalment es van arriscar. “La necessitat de les empreses va fer que donéssim el pas”, afirma Pera. El canvi al nou local va coincidir amb la seva integració al grup Cratevo, una assessoria de Barcelona. També han aprofitat per oferir més serveis. Aquest canvi ha significat un nou començament, nova il·lusió i nerviosisme.

Fins ara estaven pràcticament al davant, situats a les oficines del primer pis. Les han transformat per convertir-les en una sala de formacions i una sala covid, on fan proves d’antígens i d’anticossos de la COVID-19.

Comparteix el contingut!

Go to Top